joi, mai 16, 2024
AcasăLocalExcursie emoționantă în lumea universitară

Excursie emoționantă în lumea universitară

Ocazia „școlii verzi” a fost folosită de un profesor de la Colegiul Național „A.T. Laurian” pentru a organiza un eveniment nu doar inedit, ci și cu o mare încărcătură emoțională.

Pentru trei zile, respectiv în perioada 22-24 aprilie, clasa a X-a B a fost luată de diriginta Elena Alecsa într-o excursie până la Iași, pentru a se întâlni cu laurieni ai generațiilor trecute care acum sunt studenți ai unor universități de renume din județul vecin.

„Ne-am întâlnit cu foștii mei elevi cărora eu le-am fost dirigintă. Aceștia au făcut schimb de păreri cu cei din clasa a X-a și au oferit sugestii. Mi-am dorit să vadă cum este într-o facultate, chiar dacă sunt abia în clasa a X-a”, a declarat diriginta Elena Alecsa.

Elevi în căutarea drumului academic

Pentru elevii, excursia a fost o oportunitate de a descoperi noi perspective în ceea ce privește alegerea viitoarei facultăți. Ei au fost primiți cu căldură la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde li s-au prezentat variate opțiuni academice. Mai mult, această experiență a creat și un cadru valoros pentru schimbul de cunoștințe și încurajări între generații.

„Excursia de la Iași a fost un prilej de a ne arată noi oportunități în alegerea unei facultăți în viitor. Ni s-au prezentat multe opțiuni, precum Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” sau Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde am fost primiți călduros și ni s-au prezentat diferitele facultăți. Ne-am întâlnit și cu foștii elevi ai doamnei diriginte. Am primit diverse sfaturi despre cum să învățăm mai bine la liceu, cum este viața de student la universitate și au povestit ce au făcut ei la liceu. Am discutat despre profesorii pe care și ei, la rândul lor, i-au avut. La final am primit încurajări de la ei și ne-au spus că repetarea e mama succesului”, a povestit elevul Mihai- Alexandru Derscanu.

Pe lângă obiectivele universitare, elevii au mai vizitat Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Catedrala Mitropolitană din Iași, Grădina Botanică „Anastasia Fătu”, Bojdeuca lui Ion Creangă, Sala Pașilor Pierduți, dar și Observatorul Astronomic. Pe lângă diriginta Elena Alecsa, alături de elevi au fost profesorii Ovidiu Doctorescu, Cătălina Tihu și Gabriel Tifrea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.4 ° C
14.4 °
13.6 °
55 %
0.9kmh
0 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...