sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăLocalBeneficiile ceaiului din flori de salcâm

Beneficiile ceaiului din flori de salcâm

Florile de salcâm sunt recunoscute pentru frumusețea lor delicată și parfumul îmbătător. Aceste flori nu doar încântă simțurile, ci și oferă numeroase beneficii terapeutice.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Florile de salcâm apar în lunile de primăvară, în mod obișnuit între sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii iunie, în funcție de condițiile climatice. În zonele cu climă mai caldă, salcâmul poate înflori mai devreme, în timp ce în regiunile mai reci, perioada de înflorire poate fi mai târzie.

Cum se culeg şi cum se păstrează

Florile de salcâm se recoltează numai pe vreme însorită, din locuri curate, departe de surse de praf şi poluare. Nu e indicat să le culegeţi din pomii de pe marginea drumurilor. Se usucă la umbră, în straturi subţiri şi se păstrează în saci de pânză sau pungi de hârtie, în locuri întunecoase, răcoroase şi ferite de umezeală. Cum puteţi consuma florile de salcâm proaspete și în anotimpul rece? Simplu. Adunați flori de salcâm și înveliți-le în pungi de hârtie, iar apoi în pungi de plastic și băgați-le la congelator. Se vor păstra proaspete foarte mult timp, iar dumneavoastră le veți putea folosi cu încredere.

Gastrită și ulcer gastric. Pulberea de flori mărunţite se administrează pe stomacul gol, de 4-6 ori pe zi. Tratamentul se face vreme de minimum o lună, putându-se relua ori de câte ori este nevoie. Florile de salcâm au efecte anti-acide şi calmante gastrice

 Regurgitaţii acide. Se administrează la 10-15 minute după fiecare masă câte o lingură rasă din combinaţia în proporţii egale de pulberi de flori şi frunze de salcâm şi de frunze de zmeur. Ambele plante au efecte anti-acide şi antispastice, ajutând la controlul fenomenului regurgitării.

Candidoză bucală şi digestivă. Se consumă pe timpul unei zile infuzia combinată obţinută din 6 linguriţe de flori şi frunze de salcâm. Are efecte antimicotice şi ajută în timp la reglarea acidităţii organismului (element important în ţinerea sub control a candidozei).

Insomnia. Floarea de salcâm continuă să ne uimească cu proprietățile ei curative, iar următorul inamic al nostru de zi cu zi pe listă pe care floarea de salcâm îl combate, este insomnia. Fie că faceți o cură cu infuzie de floare de salcâm timp de o lună sau consumați floarea de salcâm proaspătă, amestecată cu două-trei lingurițe de miere, sau o adăugați în salatele de fructe, acestea au efect de combatere a insomniei.

Tuse. În timpul acceselor de tuse se bea infuzie caldă de flori de salcâm. În cazurile de tuse cronică se consumă zilnic un litru de infuzie combinată de salcâm îndulcită cu miere. Este un excelent adjuvant şi în bronșită sau astm, având proprietăți emoliente, anti-iritative şi expectorante.

Constipație. Se consumă zilnic, dimineața, 3 linguri de flori proaspete de salcâm pisate şi amestecate cu miere. Este un tratament de sezon blând, dar cu efecte puternice, fiind recomandat mai ales femeilor şi copiilor.

Este important de menționat că utilizarea florilor de salcâm pentru tratamente medicale trebuie făcută cu precauție și, de preferat, sub supravegherea unui specialist. Unele persoane pot avea reacții alergice la florile de salcâm, iar supradozarea poate provoca efecte adverse.

Bineînțeles, pentru stadii avansate ale afecțiunilor, florile de salcâm nu înlocuiesc vizita la medic. Deși florile de salcâm oferă multiple beneficii pentru sănătate și pot ajuta la ameliorarea unor simptome și afecțiuni minore, ele nu sunt un remediu pentru stadiile avansate ale bolilor. Utilizarea lor nu trebuie să înlocuiască consultația medicală și tratamentele prescrise de un specialist. Pentru afecțiuni grave sau persistente, este esențial să vă adresați unui medic pentru diagnostic și tratament adecvat.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.7 °
16.1 °
97 %
2.3kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şeful de la NovaApaserv, singur şi debusolat după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care toată lumea l-a întrebat de ce nu este...

EDITORIAL

E an electoral, prin urmare e firesc ca discuțiile cu pretenții patriotice să ocupe o mare parte din timpul românilor, mai ales a celor...

EPIGRAMA ZILEI

Pe-un velier mi-ar fi plăcut Să admirăm albastra zare Dar n-ai venit, că tu ai vrut Pe-un altul, c-un catarg mai mare ...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...