sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocalALERTĂ ALIMENTARĂ! Produse contaminate retrase de urgenţă de pe rafturile magazinelor

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Produse contaminate retrase de urgenţă de pe rafturile magazinelor

Două produse au fost retrase recent de pe rafturile magazinelor după o serie de alerte alimentare. Este vorba despre un sortiment de tobă şi unul de ulei de măsline.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit unui comunicat transmis de ANSVSA societatea Industrializarea Cărnii Kosarom S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a unui sortiment de tobă din cauza suspiciunii de prezență a unui corp metalic străin în produs.

Este vorba despre produsul: TOBA POLIAMIDA VID, Cod EAN: 2536934000000, Lot/DLC: 42404294096 / 25.05.2024 (piața interna), Lot/DLC : 42404294304 / 13.06.2024 (piața externa).

„În cazul lotului vizat, nu se poate exclude prezența corpului străin în produs. Prin urmare, clienții nu trebuie să consume sub nici o formă produsul care face obiectul acestei rechemări. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul Industrializarea Cărnii Kosarm S.A. a reacționat fără întârziere și a retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Kosarom sau la magazinul de unde a fost achiziționat, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul ”Toba poliamida vid” cu termenul de valabilitate 25.05.2024 din lotul 42404294096„, transmite ANSVSA.

Ulei de măsline contaminat cu pesticide

O altă alertă alimentară  anunță retragerea de la vânzare a unui tip de ulei de măsline extravirgin. Este vorba despre GAEA ULEI MAS EXTRAV PT SALATA500ML, Numărul lot: L4009, Termenul de valabilitate: Iulie 2025

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul cu numărul de lot L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezenta pesticidului „clorpirifos”. Menționam că lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul „clorpirifos”.  

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importanta, Mega Image solicita clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024″, se precizează în alerta emisă de ANVSA.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...