luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalJuriu impresionat de un botoşănean în prima semifinală a sezonului 14 „Românii...

Juriu impresionat de un botoşănean în prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent” (VIDEO)

Un tânăr cu origini botoşănene a impresionat juriul în prima semifinală a sezonului 14 „Românii au talent”, ce a fost difuzată vineri la ProTv. Emanuel Barica și-a demonstrat talentul desprins din această lume pe acordurile piesei ”You will see me”.

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica.

Andra: ”La ce luptă ai dus, trebuie să vină și succesul. Ador implicarea ta. Oricum, când mă uit la tablou, e un spectacol”

Andi Moisescu: ”Are un talent care nu avea cum să iasă la iveală. Am vrut să aduc puțină fericire în sufletul lui Emanuel”.

Mihai Bobonete: ”Cred că povestea ta e una foarte impresionantă, dar tu pictând te vindeci pe tine”

Dragoș Bucur: ”E foarte ciudat pentru mine să primesc emoție atunci când văd pe cineva desenând. Este impresionat ce faci tu. Ești un exemplu extraordinar că se poate. Vreau să te văd în finală”

Poveste de viaţă impresionantă

Emanuel este artist stradal în Berlin. Specializat pe animație, tânărul de 29 de ani bucură oamenii din diverse zone ale capitalei Germaniei. A învățat să deseneze de la 14-15 ani, de la desenele japoneze pe care le vedea la televizor, prin vecini.

Emanuel provine dintr-o familie de etnie rromă. Au locuit cu toții în București într-o vilă, dar pe când avea Emanuel 4 ani, tatăl a pierdut casa la barbut. Erau 5 frați, au plecat cu toții în Botoșani pentru că nu mai aveau unde să locuiască și s-au mutat la bunici.

Când avea vârsta de 5 ani, Emanuel a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzi, în București. Dormea prin metrouri, dar a fost găsit de poliție și dus înapoi la familia lui. Ca să își câștige existența, mama vindea fructe și legume și lucra ca menajeră.

Emanuel a ajuns în Germania și a început să deseneze pe stradă. De la artist stradal a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz.

„Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prieten, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine”, a povestit Emanuel Barica.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.6 ° C
26.6 °
25.5 °
52 %
4.5kmh
2 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...