duminică, iunie 16, 2024
AcasăLocalComunicat de presă AUR Botoșani - Activitatea spitalelor necesită a fi restaurată...

Comunicat de presă AUR Botoșani – Activitatea spitalelor necesită a fi restaurată din temelii!

Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora!

Am ajuns la acestă tristă concluzie după multitudinea evenimentelor negative petrecute în spitalele botoșănene, care ne-au poziționat ca și județ direct pe prima pagină a ziarelor locale și naționale. Am realizat că în zadar zugrăvim pereții și schimbăm tâmplăria saloanelor și achiziționăm cea mai performantă aparatură medicală, dacă uităm să fim umani și privim totul prin prisma avantajelor materiale.

De aceea, o reală problemă ce necesită o rezolvare urgentă  și care se regăsește în programul meu electoral pentru președinția Consiliului Județean Botoșani, este stoparea corupției din spitale. Militez  pentru stoparea acestui fenomen, întrucât am vazut că este practicat de la primul om care preia pacientul până la managerul unității spitalicești.

Noi, cei din partidul AUR, considerăm că Botoșaniul este într-o stagnare  de ani buni, dezvoltarea despre care ni se vorbește de cei pe care  ar trebuie să-i tragem la răspundere acum, nu există!  Ceea ce s-a facut până acum în județul nostru, consider  că reprezintă o normalitate pentru a supraviețui într-un județ ce aparține de o țară europeană.

Adevărata dezvoltare în adevărarul sens al cuvântului, ne duce cu gândul la spitalele de stat în care ești tratat ca la cele de la privat, accesul la actul medical e facil și nu mai trebuie să aștepti 3-4 luni pentru o programare la sectia de cardiologie de exemplu, fiecare copil are un medic pediatru ce îl are în evidență, asemeni medicului de familie, pentru ca părinții să nu mai stea cu orele la Unitatea de Primire a Urgențelor sau să plătească consultația la cabinetele private. Ceea ce  s-a facut  până acum de 34 de ani la Botoșani  este doar o stagnare ca sa nu spunem o supraviețuire.  Dacă  pot  fi  contrazis, la cele afirmate am rugămintea să mi se ofere clasamentul județelor  dezvoltate din țară. Dar așa cum se știe, județul Botoșani este considerat a fi la polul sărăciei în România.

Așadar, dragi botoșăneni, dacă ne dorim o dezvoltare cu adevărat pentru județul nostru trebuie să ne focalizăm spre altceva, spre  acei oameni care deși sunt noi pe scena politică românească, pot face mult mai mult decât acei politicieni înrădăcinați pe funcțiile lor administrative, obținute doar  pe merite politice.

De asemenea, în spitalele județene avem nevoie de o simplificare a actelor birocratice, care în prezent sunt destul de anevoiase și bineînțeles avem nevoie de oameni profesioniști, cu un comportament civilizat și empatic față de cetățeni, referindu-ne atât la managerii spitalelor cât și la personalul medical și auxiliar.

Material realizat de S.C. MODERN ART DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330. Material realizat de S.C. MODERN ART DESIGN S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.7 ° C
17.6 °
14.4 °
89 %
2.1kmh
40 %
Dum
25 °
lun
26 °
mar
27 °
mie
32 °
joi
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...