luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalConferință susținută de președintele PNL Botoșani: „Eu cred că județul Botoșani este...

Conferință susținută de președintele PNL Botoșani: „Eu cred că județul Botoșani este în colaps” (video) (publicitate)

Astăzi, Valeriu Iftime, președinte al Organizației Județene PNL Botoșani și candidat la președinția Consiliului Județean Botoșani, a organizat o conferință de presă la sediul de campanie al partidului.

Iftime și-a exprimat dezamăgirea față de realizările celor care au fost la conducerea județului Botoșani până acum. Mai mult, aceasta a evidențiat un contrast puternic între promisiunile și planurile discutate la nivel oficial și realitatea din teren, unde există mari deficiențe. Președintele PNL Botoșani indică o discrepanță semnificativă între ceea ce s-a promis că se va face și situația actuală, caracterizată de probleme majore nerezolvate, cum ar fi alimentarea cu apă și condițiile din sistemul de sănătate.

„Ca să faci niște promisiuni trebuie să ai un așezământ, să stai pe ceva ca să poți spune oamenilor cu adevărat că ceea ce spui se va întâmpla. Lumea este obișnuită ca în campanie să spună ce vrea, eu nu sunt obișnuit așa. Eu sunt obișnuit să spun oamenilor ceea cred că aș putea să fac, fără să explodez niște promisiuni. După trei săptămâni de campanie și o lună și ceva de precampanie, vă spun o părere și aș vrea să cred doar eu asta. Eu cred că județul Botoșani este în colaps, nu doar economic, există o problemă majoră care nu mai poate fi rezolvată într-un timp foarte, foarte scurt, cea a alimentării cu apă”, a declarat Valeriu Iftime.

„În 2024, oamenii cară apă cu găleți, cu butoaie și stau la coadă”

Iftime susține că rezolvarea problemelor legate de alimentarea cu apă necesită mai mult decât simpla concediere a angajaților sau a directorilor. Este nevoie de o abordare strategică și eficientă pentru a rezolva deficiențele structurale și pentru a implementa proiectele necesare, astfel încât să se îmbunătățească situația aprovizionării cu apă în județ.

„În 2024, oamenii cară apă cu găleți, cu butoaie și stau la coadă. Pe mine mă sperie, adică între ce vorbim că facem și ce avem astăzi în Botoșani e o discrepanță așa de mare încât mă pune în dificultate. Cum rezolvăm managementul companiei de apă din Botoșani. Și nu îl rezolvăm dând afară oameni sau directori. Astăzi am pierdut 260 de milioane de euro prin POIM, a fost ratat. Noi nu am luat nici un ban și proiectele nu sunt fazate. Alimentarea orașului Flămânzi nu este rezolvată, alimentarea zonei Săveni de la Ștefănești nu este rezolvată și vă rog să mă credeți că nu sunt soluții de pe o zi pe alta. În mod normal, acest program trebuia rezolvat”, a mai precizat Iftime.

„Eu nu cred că doctorii vin la Botoșani știind că este o problemă”

În continuarea discursului său, Valeriu Iftime a evidențiat câteva probleme majore cu care se confruntă sistemul de sănătate din județul Botoșani, în special în ceea ce privește Spitalul Județean. Acesta a subliniat importanța rezolvării problemelor legate de angajări și de investigarea dosarelor de corupție aflate la DNA, deoarece acestea descurajează medicii să vină să lucreze în Botoșani.

„Eu spun că prima noastră problemă este să asanăm, să rezolvăm problema spitalului nostru județean, să scăpăm de această presiune legat de angajările acestea într-un mod nefiresc. Sunt niște dosare la DNA, astea nu trebuie lăsate așa, trebuie calmate, trebuie spus lumii. Eu nu cred că doctorii vin la Botoșani știind că este o problemă. (…) Cum atragem doctorii în Botoșani, care sunt argumentele prin care eu aș putea spune «veniți la Botoșani»? Pentru că aici aveți un loc de muncă bun, sunt niște condiții extraordinare, uitați la viața de zi cu zi, teatrul neterminat, Cornișa unde puteau să se întâmple mult mai multe”.

Comandat de PNL Botosani, Postat de Asociatia Monitorul de Botosani, Cod AEP- 21240015

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.6 ° C
25.6 °
25 °
52 %
4kmh
8 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...