marți, iunie 25, 2024
AcasăLocalPartid acuzat de campanie electorală ilegală cu imagini ale eroilor români

Partid acuzat de campanie electorală ilegală cu imagini ale eroilor români

Reprezentanții unui partid politic din Botoșani sunt acuzați că l-au „folosit” pe Avram Iancu pentru a-și face campanie electorală.

Miercuri, 22 mai, un candidat independent din municipiul Botoșani a depus o contestație împotriva AUR Botoșani. Acesta susține că au fost încălcate prevederile afișajului electoral și „aduce la cunoștință că, pe panourile alocate candidaților formațiunilor politice la alegerile europarlamentare, partidul politic AUR a utilizat imaginea unor personalități istorice române (Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Avram Iancu)”.

În aceeași zi, un membru al Biroului Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) Botoșani s-a deplasat la locul indicat, respectiv în zona Calea Națională (EON) și a constatat veridicitatea celor reclamate. Pe panoul de afișaj electoral era atașată o imagine în care apare Avram Iancu.

În urma celor constatate, cu majoritate de voturi, membrii BECM au admis contestația formulată de candidatul independent și au dispus înlăturarea afișelor AUR pe care apar personalități istorice.

Scandal cu plângeri între candidaţi din debutul campaniei

Imediat după startul campaniei electorale, același candidat i-a acuzat pe reprezentanții AUR că au confiscat spațiul rezervat unui independent pe un panou electoral din municipiu.

Pe 11 mai, la doar o zi după startul campaniei electorale, candidatul independent din municipiul Botoșani a depus o contestație împotriva AUR Botoșani. Acesta susținea că au fost încălcate prevederile afișajului electoral și „a constatat că pe panoul alocat afișajului candidaților independenți au fost plasate afișe cu candidații Alianței Unirea Românilor (AUR)”.

„Competitorul electoral pârât a îndepărtat afișele”

În aceeași zi, judecătorul Adrian Murariu, președintele BECM Botoșani, s-a deplasat la locul indicat și a constat veridicitatea celor reclamate. A doua zi „competitorul electoral pârât a îndepărtat afișele amplasate greșit”,  au transmis membrii BECM.

Ca urmare, în unanimitate de voturi, membrii BECM au respins contestația formulată de candidatul independent, motivând că a rămasă fără obiect.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
89 %
3kmh
1 %
mar
24 °
mie
27 °
joi
28 °
vin
29 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În oraşul plin de verdeaţă şi gropile sunt semnalizate eco.

EDITORIAL

Dușul rece de sâmbătă seara, mă refer la înfrângerea fără drept de apel a naționalei de fotbal, ne-a arătat scurt și cuprinzător, în mai puțin...

EPIGRAMA ZILEI

Orice nebun sau politician Are-o deficiență la ... bostan : Primul stă rău cu uzul rațiunii Iar celălalt cu-auzul ... națiunii! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...