marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalTineri laurieni specializați în IT tocmai la Sevilia 

Tineri laurieni specializați în IT tocmai la Sevilia 

14 elevi ai Colegiului Național ”A.T. Laurian” din Botoșani s-au întors recent dintr-un stagiu de formare profesională derulat în cadrul unei firme importante din domeniul IT al Seviliei din Spania.

Liceenii sunt pasionați de informatică și au profitat de un proiect de acreditare pentru a învăța să facă programare în limbajul JavaScript în cadrul companiei V-Art Escuela+Audiovisual. Descoperind o atmosferă de lucru matură și solicitantă, botoșănenii de clasa a X-a s-au întors mândri de cele învățate, dar și de cele demonstrate spaniolilor.

„Lucrul la V-ART a fost o experiență incredibilă. Trainerul a făcut ca învățarea programării să fie o experiență distractivă și captivantă. Prin încorporarea mini-jocurilor în curriculum, el a făcut procesul de învățare interesant și interactiv. În loc de explicații teoretice, el încurajează studenții să se apuce de programare încă de la început. Această abordare practică ajută la consolidarea conceptelor și la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor. Am învățat multe lucruri noi și, pentru viitor, cel mai probabil voi opta pentru o carieră ca dezvoltator web.”, ne-a declarat Demetria Baciu.

„Sunt recunoscător pentru această oportunitate și pentru ghidarea oferită de trainer”

Andrei Moruzi a explicat că ”în ansamblu, acest stagiu nu numai că mi-a îmbunătățit abilitățile tehnice în JavaScript, dar mi-a crescut și capacitatea de a lucra colaborativ și de a mă adapta la noi provocări. Sunt recunoscător pentru această oportunitate și pentru ghidarea oferită de trainer, care a făcut această călătorie atât educativă, cât și plăcută.”

”În primul rând, sunt mulțumit că am o înțelegere solidă  a ceea ce este necesar pentru a deveni programator. De la crearea de scripturi de bază pentru sarcini simple până la abordarea celor mai dificile probleme, această activitate necesită o cantitate semnificativă de timp, efort și răbdare. Am învățat, în această perioadă, cum să depășesc cele mai dificile probleme.”, sunt cuvintele lui Alexandru Obadă.

”Lucrul la compania IT a fost o experiență uimitoare. Este incredibil cât de mult am învățat într-un timp atât de scurt! Trainingul ne-a oferit programe de instruire fantastice care transformă învățarea într-un joc. Aici, învățarea nu a părut deloc o muncă. Am învățat JavaScript prin crearea de jocuri—imaginați-vă să faceți propriile versiuni de Wordle, Memory Puzzles sau Square Tapping!”, este declarația lui Robert Penciuc

”Acest stagiu ne-a ajutat să colaborăm, să împărtășim idei, să învățăm unii de la alții și să formăm noi prietenii. A fost o călătorie uimitoare de dezvoltare profesională și descoperire, oferindu-ne abilități valoroase pentru viitoarele noastre cariere în dezvoltarea web.”, este convins și Ciprian Melintei.

Cei 14 au fost însoțiți de două cadre didactice ce predau informatica la Laurian, Afrodita Giocaș și Daniela Cardaș, profesoare ce ne-au confirmat atmosfera matură și profesionistă în care s-a desfășurat stagiul, condițiile de lucru extrem de serioase, chiar dacă actorii principali sunt încă la început.

”Au creat atât jocuri în JavaScript, cât și proiecte cu aplicabilitate în viața de zi cu zi. Elevii noștri au demonstrat adaptabilitate la mediul de lucru, gestionare eficientă a timpului și prioritizarea sarcinilor. Cele două săptămâni în Sevilia i-au ajutat să descopere orașul- patrimoniu monumental, un leagăn al artei, culturii și civilizației europene. Am plecat spre casă cu o fărâmă din soarele Andaluziei, cu parfumul portocalelor coapte și mai ales, cu amintirea spiritului locuitorilor Seviliei, oameni calzi și iubitori de frumos.”, sunt rândurile Daniela Cardaș, coordonatorul de proiect, despre experiența de la Sevilia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
20.6 °
17.8 °
84 %
1.4kmh
9 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...