sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocalO acumulare de gaz - posibila cauză a exploziei cumplite de la...

O acumulare de gaz – posibila cauză a exploziei cumplite de la Dedeman. Sute de oameni intervin la faţa locului (video)

Echipajele de salvatori caută în continuare posibile victime printre dărâmături în urma exploziei cumplite care s-a produs în zona de birouri a magazinului Dedeman. La faţa locului a ajuns un punct de comandă rapidă, iar mai multe cadre de la ISU, Ambulanţă, dar şi de la Urgenţe, au fost chemate de acasă. Forţele implicate sunt impresionante.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Explozia cumplită a fost urmată de flăcări uriaşe, care s-au lichidat, însă, instant. Scenele care s-au desfăşurat, însă, la faţa locului au fost şocante. Angajaţii din birouri au sărit efectiv pe geamuri în parcare pentru a scăpa din clădire.

Peste 200 de oameni implicaţi în intervenţie

„La ora 10.17 a fost primit primul apel în dispeceratul 112 cu privire la acest incident. S-a activat la 10.18 Planul Roşu de intervenţie, s-a intervenit cu toate forţele care au atribuţii, respectiv 262 de persoane, 16 instituţii, 66 de mijloace. S-a intervenit în dinamică. Sunt 13 victime, 11 bărbaţi şi două femei. Trei victime sunt în stare gravă. 12 victime au fost preluate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de la faţa locului, iar cea de-a 13 s-a prezentat singură la UPU”, a declarat prefectul Sorin Cornilă, care a ajuns la fata locului.

Trei victime în stare gravă

Pompierii sunt în continuare în alertă şi iau în calcul posibilitatea unei noi explozii în zonă, aşa că au limitat complet accesul civililor, inclusiv în zona de vizavi de magazin. Potrivit primelor informaţii în prezent se făceau demersuri pentru racordarea clădirii la reţeaua de electricitate şi gaz, iar o acumulare de gaz ar fi dus la tragedia petrecută în această dimineaţă.

„Majoritatea victimelor prezentau arsuri de gradele II A, II B la nivel cranian, torace anterior, membre superioare. Au fost două victime care prezentau traumatisme minore provenind din spaţiul exterior al exploziei, erau la terasă, cu plăgi la membrele inferioare şi superioare. Trei victime sunt în stare gravă şi vor pleca cu elicopterul la Bucureşti. Toţi trei au arsuri de căi aeriene şi au fost intubaţi”, a declarat medicul Lorena Mateciuc din cadrul UPU-SMURD.

Un sfert din faţada magazinului este distrusă, însă, în prezent nu există o estimare exactă a suprafeţei distruse.

Mai bine de 100 de oameni s-au evacuat singure după deflagraţie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.3 ° C
21.6 °
20 °
75 %
1.9kmh
100 %
sâm
32 °
Dum
25 °
lun
32 °
mar
34 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...