luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalZeci de incidente electorale în județ. S-a lăsat cu amenzi și dosare...

Zeci de incidente electorale în județ. S-a lăsat cu amenzi și dosare penale

La nivelul județului Botoșani, pe perioada votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze procesul electoral.

Datele centralizate până la ora de închidere a urnelor, arată că procesul de vot s-a desfășurat în condiții de normalitate, fără a fi perturbat de incidente deosebite.

Astăzi, peste 900 de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Botoșani au fost implicați în misiuni de menținere a ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale.

Forțele de ordine au verificat, astăzi, 52 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației electorale, dintre care 25 nu s-au confirmat, iar șase sesizări sunt în lucru.

De asemenea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.000 de lei și au fost întocmite cinci dosare penale.

Misiunea noastră nu se termină odată cu încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne având și atribuții privind asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.6 ° C
25.6 °
25 °
52 %
4kmh
8 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...