joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalFetiță de 4 ani salvată de medici. Mama copilei a solicitat ajutorul...

Fetiță de 4 ani salvată de medici. Mama copilei a solicitat ajutorul cadrelor medicale

O fetiță, în vârstă de 4 ani, din localitatea Corni, a ajuns la spital după ce a înghițit, accidental, o monedă. Mama copilei a fost cea care cerut ajutorul medicilor.
La caz s-a deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a preluat fetița din autoturismul părinților, la intrarea în municipiul Botoșani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Micuța a fost transportată la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, fiind conștientă și stabilă hemodinamic.

Informare preventivă

Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau la nas toate obiectele pe care le găsesc și au probleme cu respirația.

Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix … și exemplele pot continua … Toate sunt obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor pot deveni periculoase.

Țineți departe de copiii mici produse precum boabele de fasole, porumb, mazare, orice fel de semințe, mărgele, polistiren, fragmente de jucării!

Învățați-i să mănânce încet pentru a nu se îneca!

Atenție la obiectele cu care se joaca copilul dumneavoastră și ce jucării primește!

Sfaturile fac parte din campania de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților „Un cămin sigur pentru copilul tău”, derulată de ISU Botoșani, de aproape patru ani. Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani. Dezvoltarea conceptului de „cămin sigur pentru copilul tău” a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
20.1 ° C
20.6 °
18.9 °
87 %
2.4kmh
100 %
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...