miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalȘcoală de vară „Viitor student la USV Iași”

Școală de vară „Viitor student la USV Iași”

Liceenii care își doresc să devină ingineri sau medici veterinari sunt invitați de către Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași la școala de vară dedicată viitorilor studenți. Astfel, elevii din clasele a X-a și a XI-a care își doresc o carieră în domeniile Științelor vieții – Agronomie, Inginerie și management, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biologie, Horticultură sau Peisagistică, Biotehnologii, Zootehnie, Controlul și expertiza produselor alimentare, management în alimentație publică și agroturism sau Medicină veterinară, sunt așteptați să participe la cea de-a III-a ediție a Școlii de vară „Viitor student la USV Iași”, organizată în perioada 24 – 28 iunie 2024. Timp de o săptămână, 100 de liceeni vor experimenta viața de student în cel mai verde campus din Iași, unde vor fi cazați, vor lua masa la Cantina-Restaurant a Universității și vor participa la diverse activități și cursuri organizate pe domenii de interes, toate fără niciun cost.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Școala de vară are ca scop derularea de activități relevante destinate elevilor din liceele sau colegiile tehnice și teoretice, cu precădere a celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar. Prin intermediul Școlii de vară, elevii au posibilitatea să interacționeze atât cu studenții cât și cu profesorii, de la care pot deprinde noi metode de pregătire. USV Iași pune accent deosebit pe implicarea tinerilor în activitatea societală, aflată într-o continuă schimbare. Pentru elevii selectați, Universitatea acoperă cheltuielile de cazare, masa și net cu trafic de mobil inclus. Activitățile se vor desfășura în campusul USV, structurile didactice și de cercetare proprii sau din unitățile partenere”, a declarat prof. univ. dr. Gerard JITĂREANU, rectorul USV Iași.

Viitorii ingineri, medici veterinari sau biologi vor putea „pregusta” din viața de student luând parte la cursuri introductive, participând la activități practice din atelierele de microproducție ale Universității, dar și vizitând diversele obiective ale USV Iași, cum ar fi Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu – ICAM, Baza Hipică, Muzeul de Anatomie, Crama din Ferma Didactică „Vasile Adamachi”, Biblioteca dar și laboratoarele didactice. Pe lângă toate acestea, elevii înscriși la Școala de vară „Viitor student la USV Iași” vor avea parte și de activități recreative și jocuri sportive. În plus, toți cei prezenți vor primi și un kit educațional, de asemenea gratuit.

Departamentul de Promovare – Comunicare

USV Iași, 17.06.2024

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21 ° C
22 °
20.5 °
92 %
1.5kmh
100 %
mie
20 °
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...