sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocalRazie pe două roți. Poliția Rutieră a ieșit pe teren pentru a...

Razie pe două roți. Poliția Rutieră a ieșit pe teren pentru a sancționa abaterile bicicliștilor

Pe 17 iunie 2024, polițiștii de la Serviciul Rutier, împreună cu cei de la subunități, au organizat o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de abaterile bicicliștilor.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În cadrul acestei acțiuni, au fost verificați 120 de participanți la trafic, dintre care 87 de bicicliști. Neregulile constatate au dus la aplicarea a 117 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 12.000 de lei. Din acestea, 62 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor pentru diverse abateri.

Printre motivele sancțiunilor se numără lipsa dotărilor obligatorii, lipsa documentelor necesare și deplasarea sub influența alcoolului.

Recomandările poliției pentru bicicliști

Polițiștii au oferit și câteva sfaturi pentru bicicliști, menite să îmbunătățească siguranța acestora pe drumurile publice:

Circulați pe un singur rând: Bicicletele trebuie să circule numai pe un singur rând pe drumurile publice și pe pistele special amenajate.
Purtați cască de protecție: Se recomandă utilizarea unei căști omologate pentru a reduce riscul de accidentare.
Semnalizați manevrele: Folosiți brațele pentru a semnaliza intențiile de schimbare a direcției sau de oprire.
Traversați corect: La trecerile de pietoni, coborâți de pe bicicletă și traversați pe lângă aceasta.
Îmbrăcăminte reflectorizantă: Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, purtați haine cu elemente fluorescent-reflectorizante.
Documente la purtător: Aveți mereu asupra voastră actul de identitate.
Conduită corespunzătoare: Nu circulați fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale.
Fără alcool: Este interzis să conduceți bicicleta sub influența alcoolului.
Transport de persoane: Transportul altor persoane este permis doar dacă bicicleta este echipată corespunzător; copiii sub 7 ani pot fi transportați numai pe scaune speciale.

Prin aceste măsuri, polițiștii speră să reducă numărul accidentelor rutiere și să promoveze un comportament responsabil în rândul bicicliștilor.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...