joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalMuzeul Județean Botoșani, partener pentru o expoziție de excepție la Iași

Muzeul Județean Botoșani, partener pentru o expoziție de excepție la Iași

Muzeul Județean Botoșani este partener în cadrul organizării expoziției „O lume în miniatură. Despre lucrurile mici ale civilizației Cucuteni”.
Expoziția va fi deschisă miercuri, 19 iunie 2024, începând cu ora 13:30, la Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”. Muzeul Județean Botoșani este partenere alături de Academia Română, Filiala Iași – Institutul de Arheologie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – Facultatea de Istorie și Geografie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Istorie și Centrul Arheoinvest. Cu această ocazie se aniversează și 140 de ani de la descoperirea unei civilizații uimitoare-Cultura Cucuteni.
„Vă invităm să vizitați expoziția care cuprinde piese din Colecția Arheologie a Muzeului Județean Botoșani, precum și din alte colecții valoroase, accentul fiind pus pe diversitatea reprezentărilor de obiecte miniaturale rezultate din descoperiri arheologice. Prezența pieselor miniaturale constituie o constantă în descoperirile arheologice din toate siturile parținând Culturii Cucuteni”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean Botoșani.
Expoziția reunește obiecte descoperite în stațiuni emblematice ale civilizației Cucuteni, precum cele de la Isaiia – Balta Popii, Cucuteni – Cetățuie, Scânteia – Dealul Bodești, Ruginoasa – Dealul Drăghici, Hoisești – La Pod (jud. Iași), Trușești – Țuguieta, Drăgușeni – Ostrov, Vorniceni – Pod Ibăneasa (jud. Botoșani), Fetești – La Schit (jud. Suceava).
Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Culturii din Iași până la data de 13 octombrie 2024.
Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21 ° C
22 °
20.5 °
92 %
1.5kmh
100 %
mie
20 °
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...