miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocalTurul orașului prin ochii unui italian. „Sunt îndrăgostit de Botoșani”

Turul orașului prin ochii unui italian. „Sunt îndrăgostit de Botoșani”

Un video captivant realizat de tânărul italian Marco Minnucci a stârnit un val de aprecieri pe platformele de socializare, oferind o nouă perspectivă asupra Botoșaniului.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Recent, vloggerul Marco Minnucci a vizitat Botoșaniul și a fost profund impresionat de bogăția sa culturală și istorică. În clipul său, el a declarat că s-a îndrăgostit de acest oraș, în special datorită legăturii puternice pe care o simte cu marele poet Mihai Eminescu.„Acest video nu a fost creat din creier, ci din inimă. Sunt îndrăgostit de Botoșani pentru că simt în fiecare colț prezența lui Eminescu și poate chiar Eminescu m-a inspirta să realizez acest video”, a spus Marco Minnucci.

Cu fiecare cadru, Marco dezvăluie frumusețea Botoșaniului, de la clădirile sale istorice la parcurile și instituțiile de cultură. Turul a început din Centrul Istoric, a continuat pe Pietonalul Unirii, unde Marco s-a oprit pentru a face o scurtă prezentare a fiecărui monument istoric. Italianul și-a continuat turul în parcul „Mihai Eminescu”, apoi s-a întors la Biserica Uspenia, unde a fost botezat poetul nepereche.

În plimbarea sa, tânărul a bifat și Biblioteca Județean „Mihai Eminescu”, Colegiul Național cu același nume, Casa Memorială Nicolae Iorga, Judecătoria, Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Polivalentă, Stadionul și Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”.

Clipul a devenit rapid viral, atrăgând zeci de mii de vizualizări și comentarii apreciative.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
29.4 ° C
30.6 °
27.8 °
46 %
3.4kmh
60 %
mie
27 °
joi
32 °
vin
32 °
sâm
30 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...