Guvernul României a alocat 84,79 milioane de lei pentru județul Botoșani, fonduri menite să acopere cheltuielile necesare în administrațiile locale până la finalul anului viitor. Prefectul Dan Nechifor a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că acești bani vin ca o gură de oxigen pentru primăriile din județ.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Fonduri pentru proiecte locale și servicii esențiale
„A fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care se repartizează unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani 84,79 milioane de lei. Bani necesari pentru toate UAT-urile județului Botoșani pentru finanțarea cheltuielilor de capital și de funcționare până la sfârșitul anului 2024”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului. Conform Potrivit acelorași surse, defalcarea exactă a sumei va fi disponibilă după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial.
Sprijin financiar pentru servicii sociale
Aceasta nu este prima intervenție guvernamentală de acest tip pentru Botoșani. Luna trecută, toate cele 78 de primării din județ au primit o finanțare suplimentară de 12,162 milioane de lei, destinată în special susținerii serviciilor sociale. Suma alocată atunci a vizat îmbunătățirea calității vieții pentru categoriile vulnerabile. „Pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani au fost alocate 12,162 milioane de lei, care vor fi folosite pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului, măsuri de protecție precum centrele de zi și centrele rezidențiale pentru persoanele adulte cu handicap, dar și cămine pentru vârstnici”, a explicat atunci prefectul Nechifor.
Fondurile sunt destinate și susținerii altor nevoi esențiale, cum ar fi naveta elevilor și sprijinul pentru persoanele cu dizabilități, veneau să răspundă problemelor sociale și educaționale ale comunităților.