Miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, a avut loc o conferinţă de presă, după ce, cu o zi înainte, procurorii DNA Suceava au stabilit că medicul Livia Mihalache are calitatea de inculpat într-un dosar ce vizează acte de corupţie.
Aşa cum am scris deja, aceasta a fost singura persoană vizată în descinderile de marţi dimineaţă.
Potrivit surselor judiciare, fostul manager al celui mai mare spital din judeţ este acuzat de fapte de corupţie în perioada cât a condus unitatea sanitară. Aceasta a fost plasată sub control judiciar.
Miercuri dimineaţă, la Spitalul Judeţean “Mavromati” a avut loc o conferinţă de presă, cu participarea managerului Corneliu Prepeliţă şi a dr. Tudor Sîrbu, medic primar chirurgie plastică şi reparatorie, în care a fost discutat acest subiect.
“Nu pot face alte comentarii suplimentare”
Managerul a spus că, din nefericire, pe lângă activitatea medicală absolut remarcabilă din Spitalul Judeţean, există şi anumite încercări cărora trebuie să le facă faţă şi care pătează imaginea instituţiei.
“Ieri am fost informat de intervenţia unei structuri de urmărire penală, informaţiile mele sunt strict limitate la actele pe care le-am primit, în sensul că a fost o deschindere şi s-au efectuat acte de procedură penală în cadrul Secţiei de Pediatrie 2. Nu am fost informat oficial cu privire la conţinutul cercetărilor, nu cunosc cine sunt vizaţi, astfel încât îmi menţin punctele de vedere şi declaraţiile făcute dvs., şi anume că, acest subiect fiind sub apanajul organelor de cercetare penală, nu pot face alte comentarii suplimentare”, a declarat managerul Corneliu Prepeliţă.
Medicul cercetat poate lucra
Managerul Spitalului Județean Botoșani a spus totodată că nu a primit de la organele de anchetă nicio informație că ar exista vreo resticție în ceea ce privește activitatea medicului Livia Mihalache.
”Având în vedere că există o anchetă în curs nu pot să detaliez aspecte din actele oficiale. În mod normal, dacă exista vreo restricție în ceea ce privește desfășurarea activității oricărui angajat din partea spitalului, obligatoriu am fi primit această informație. Nu am primit nimic și nu există nicio interdicție în desfășurarea activității a niciunui salariat a Spitalului Județean Mavromati în urma acestui act de procedură penală”, a completat Prepeliță.
Evident, asemenea evenimente sunt de natură să afecteze gradul de încredere al pacienţilor în instituţie, dar managerul spune că echipa medicale este remarcabilă.
“Aceste lucruri afectează imaginea instituţiei medicale şi nu suntem fericiţi că sunt asemenea demersuri absolut legale dealtfel ale organelor abilitate, dar consider că important în activitatea noastră este actul medical şi încrederea populaţiei în actul medical nu trebuie să fie afectată. Echipa medicală îşi îndeplineşte cu brio sarcinile, corpul medical este absolut remarcabil şi de un profesionalism deosebit. Dacă din punct de vedere administrativ au mai fost sincope administrative, mulţumesc bunului Dumnezeu nu în timpul mandatului meu, medicii fac adevărate minuni şi un sacrificiu deosebit în rezolvarea cazurilor foarte complexe care se adresează Spitalului de Urgenţă Mavromati”, a mai adăugat managerul Corneliu Prepeliţă.