Structura naţională a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a decis ca toţi şefii acestor unităţi să fie rotiţi pe funcţii similare, dar în alte judeţe.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Astfel, structura botoşăneană va fi coordonată de un maramureşean, în timp ce şeful botoşănean, Liviu Zaharia, va fi mutat la conducerea APIA din Cluj, rotirea de cadre urmând a avea loc pentru câteva luni. De această mutare a fost înştiinţat şi prefectul Dan Nechifor.
Hotărârea de la nivel naţional ar fi fost luată în scopul prevenirii corupţiei în instituţiile statului, având în vedere că acestea gestionează fonduri de la stat prin subvenţii, dar şi fonduri europene prin proiecte.
Şeful botoşănean al APIA, Liviu Zaharia, a fost audiat în 2014 într-un dosar vizând o fraudă cu bani europeni şi a fost suspendat din funcţie, dar şi-a redobândit statutul după ce a contestat decizia şi a avut câştig de cauză. Acesta a fost implicat într-un alt scandal în luna martie şi a ajuns şi în atenţia conducerii centrale APIA, după ce a fost acuzat că şi-a lovit un subaltern în timpul programului de lucru.
O rotire similară de cadre a avut loc, după ce în 2014, Ministerul Agriculturii a luat decizia de a-l muta pe şeful Direcţiei Judeţene de Agricultură (DJA) Mehedinţi în locul celui botoşănean, iar Cristian Delibaş a ajuns în Ialomiţa. Rotirea de cadre nu a durat mai mult de trei luni, cei doi revenind ulterior pe vechile funcţii.