spot_img
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăLocal BTRevoltă contra drumurilor ciuruite

Revoltă contra drumurilor ciuruite

Drumurile proaste îi scot tot mai des pe botoşăneni în stradă.

Aproximativ 100 de persoane au protestat ieri, în faţa Consiliului Judeţean Botoşani, cerând reabilitarea urgentă a drumului Dorobanţi-Nicşeni-Roma-Botoşani, aflat într-o stare avansată de degradare.

Protestatarii au purtat pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Voi aveţi palate, dar noi case crăpate”; „Voi cu banii snopi, noi cu maşini în gropi”.

În timp ce aceştia îşi exprimau nemulţumirea în Piaţa Revoluţiei, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, se afla la hram la Vorona.

Drumul este unul dintre cele mai proaste din judeţ. Localnicii, printre care şi Gică Tăbultoc, patronul firmei Regan Trans, au spus că, din cauză că tronsonul de 18 kilometri nu a fost reabilitat dinainte de 1990, maşinile se strică foarte des, ei fiind nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a le repara.

Chemaţi la discuţii de reprezentanţii Consiliului Judeţean, protestatarii au ajuns la concluzia că problema poate fi soluţionată doar de guvern.

„Noi vom iniţia un memoriu pe care o să-l aducem Consiliului Judeţean, dumnealor vor trimite acest memoriu la Bucureşti. Şi dacă este nevoie am primit asigurarea că domnul vicepreşedinte (n.r. – Dorin Birta) va merge cu noi, la Bucureşti, pentru a protesta”, a declarat Paul Creţu, iniţiatorul protestului.

Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că nu sunt suficienţi bani pentru reabilitarea acestui tronson. „Suntem dispuşi ca împreună să iniţiem un memoriu către Guvern, pentru a rezolva această situaţie . Din bugetul judeţului nu se poate interveni acolo şi vom cere ajutor guvernamental”, a declarat Dorin Birta.

În ultimul an, în judeţ au avut loc mai multe proteste pentru drumuri, însă de fiecare dată s-au soldat doar cu promisiuni.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-2.1 ° C
-1.2 °
-2.7 °
94 %
1.3kmh
100 %
Dum
0 °
lun
3 °
mar
6 °
mie
3 °
joi
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și la concursul cea mai frumoasă cravată tot cei care nu poartă fac regulile.

EDITORIAL

Nu este pentru prima dată când scriu despre Centrul Vechi al Botoșanilor și cu siguranță, nici ultima. Noile impresii pe care le-am acumulat după...

EPIGRAMA ZILEI

Parlamentarii noştri dragi Sunt toţi, ca nişte moş Crăciuni Numai că-n spate, au desagi Doar cu ... promisiuni   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...