miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocal BTGunoaie strânse selectiv cu mii de voluntari

Gunoaie strânse selectiv cu mii de voluntari

Aproximativ 15.000 de voluntari se vor implica în campania de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”, programată pentru mâine. Angajaţi din majoritatea instituţiilor publice, peste 700 de cadre didactice şi 10.000 de elevi s-au înscris pentru a participa la acţiunea de strângere a deşeurilor rămase pe spaţiile publice din judeţ.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit lui Paul Vieru, coordonatorul campaniei, aproape întreg judeţul va fi „măturat” de voluntari. Angajaţii din Prefectură vor face curăţenie în zona Baisa, Colegiul „Laurian” va ajunge la Lebăda, alţi elevi vor veni în zona Rediu, în timp ce reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) vor face curăţenie la Agafton, iar cei de la penitenciar în zona Cornişa. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va acoperi cea mai mare parte a judeţului.

„În acest an, deşeurile vor fi colectate selectiv. Toţi cei care s-au înscris au fost instruiţi să adune doar materiale care pot fi reciclate. Unul dintre operatorii de salubrizare şi-a manifestat intenţia de a colecta deşeurile rezultate, cu titlu gratuit, iar cele două unităţi de drumuri naţionale şi judeţene au specificat că tot ce va fi scos la drum va fi ridicat”, a precizat Paul Vieru.

Şi prefectul Dan Nechifor a lansat un apel la botoşăneni pentru a participa la această campanie.

Acţiunea de ecologizare revine astfel la Botoşani după o pauză de un an. Prima campanie a avut loc în 2010, când au fost colectate peste 10 tone de deşeuri din zonele de agrement ale judeţului, Botoşaniul figurând pe un loc fruntaş în ce priveşte cantitatea de gunoaie strânse.

În campaniile ulterioare, judeţul a figurat pe primele locuri în ce priveşte numărul de voluntari implicaţi, numărul acestora depăşind 15.000.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
30.5 ° C
30.6 °
29.4 °
41 %
1.6kmh
3 %
mar
29 °
mie
40 °
joi
34 °
vin
33 °
sâm
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Din cauza crizei de de aparate de aer condiționat, se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

S-a terminat cu Evaluarea Națională, s-a terminat și cu Bacalaureatul. Examene și examene, cu rezultate previzibile, care se repetă de la an la an....

EPIGRAMA ZILEI

Dintre clienți, mare parte Gândește la modul concret: Magazinul ca la carte E musai cu ... caiet!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...