joi, februarie 22, 2024
AcasăLocal BTForţe de ordine în fieful romilor

Forţe de ordine în fieful romilor

Botoşănenii care locuiesc şi îşi desfăşoară activitatea în Centrul Vechi încep să aibă un licăr de speranţă că acolo vor fi reinstaurate liniştea şi ordinea publică. În zonă a fost deschis un post de poliţie, care urmează a fi folosit de poliţiştii locali, jandarmi şi poliţiştii municipali.

„Sediul este funcţional de o lună. Noi nu trebuie să stăm acolo în fotolii şi să ne uităm la televizor. Noi patrulăm în zonă şi când este cazul ne ducem în sediul din Centrul Vechi pentru audieri sau pentru încheierea procesului verbal”, a declarat Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale.

Ieri, în Centrul Vechi, la ora prânzului se aflau patru poliţişti locali. Prezenţa acestora i-a dat curaj unei femei să se plângă că un puşti a lovit-o peste piept cu uşa de la intrarea într-un imobil. Puştiul a fost adus în post, poliţiştii urmând să ia legătura cu părinţii lui.

Proprietara unui magazin a afirmat că atât ea, cât şi alţi agenţi economici, aşteaptă să fie mai vizibilă activitatea jandarmilor şi poliţiştilor municipali.

Reprezentanţii IJP au anunţat că la acest post va fi stabilit şi un program fix, pentru ca botoşănenii să meargă acolo şi să facă sesizări.

Înfiinţarea postului de poliţie a fost impusă de problemele înregistrate în Centrul Vechi. Măsura a fost anunţată de primarul Cătălin Flutur în luna august.

La începutul lunii septembrie prefectul Dan Nechifor a trasat un plan de măsuri pe termen scurt şi mediu, solicitând instituţiilor de ordine publică să-l aplice în regim de urgenţă. Planul include, printre altele, razii şi constituirea de echipe mixte cu atribuţii în menţinerea ordinii şi liniştii publice, respectiv prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

 

– Virginia CONSTANTINIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.7 ° C
3.8 °
0.5 °
79 %
2.2kmh
25 %
joi
11 °
vin
13 °
sâm
14 °
Dum
13 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De când leul a ajuns să valoreze fix doi bani, începe lumea să-l dea la gunoi.

EDITORIAL

România a dat lumii mai multe recorduri, mai mult sau mai puțin notabile. La capitolul calități vocale îl avem în primul rând pe Ilie...

EPIGRAMA ZILEI

Cu iubita lui drăguță Îl zărești la orice pas, El o duce de mânuță, Ea de… nas! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...