joi, februarie 22, 2024
AcasăLocal BTŞeful ALDE primit cu lacătul pe uşă la Botoşani

Şeful ALDE primit cu lacătul pe uşă la Botoşani

Deputatul botoşănean Liliana Mincă şi-a început mandatul în fruntea organizaţiei judeţene a ALDE cu un scandal. Numită joi la conducerea structurii, de liderii de la nivel central, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, aceasta a fost primită în municipiu cu un birou încuiat şi cu acuze de traseism politic.

Deputatul, venit în weekend în oraş însoţită de senatorul Varujan Vosganian, a fost întâmpinată de mai mulţi membri ALDE, în frunte cu fostul lider, Gheorghe Iacob, care este şi fost primar de Răchiţi. Aceştia i-au adus la cunoştinţă că nu va fi acceptată ca şef al lor, în primul rând pentru faptul că, în decurs de patru ani, a schimbat mai multe partide.

„Deranjează numirea mea în calitate de preşedinte unic al organizaţiei ALDE Botoşani pentru că le-am stricat jocurile şi aranjamentele. Eu am fost pusă să fac ordine şi disciplină”, a precizat deputatul Liliana Mincă, adăugând că, odată cu această numire, a primit şi misiunea ca la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie ALDE să devină a treia forţă politică şi să obţină un mandat de senator şi unul de deputat. Mai mult, aceasta îi reproşează lui Gheorghe Iacob că, la alegerile locale, ALDE a avut un scor foarte slab. Liliana Mincă a mai explicat şi că nu se poate considera un traseist politic din moment ce toate formaţiunile din care a făcut parte, anume PC, UNPR şi PPDD, s-au desfiinţat, iar din PSD nu a făcut parte ci doar a fost afiliată grupului social-democrat din Camera Deputaţilor. „În atari condiţii, ce era să fac, să stau ca Statuia Libertăţii?”, a întrebat retoric deputatul botoşănean, adăugând că nu s-a decis încă dacă va candida pentru un nou mandat în Parlamentul României.

Liliana Mincă a fost membru PC până în 2011, când s-a înscris în PPDD, partid din partea căruia a candidat la alegerile parlamentare din 2012 şi a câştigat un mandat de deputat, la Botoşani. Din noiembrie 2014 până în august 2015 ea a fost membru PND, urmând ca din august 2015 să se înscrie în UNPR. A plecat din UNPR în martie 2016, când s-a afiliat PSD. După doar şapte luni, aceasta a plecat şi de la social-democraţi şi s-a înscris în ALDE.

 Colecţie de diplome universitare

 

Campioană la schimbat partide, Liliana Mincă (Ghervasuc) se remarcă şi printr-un apetit uriaş la colecţionat diplome.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, noul lider ALDE Botoşani, a obţinut prima diplomă de licenţă, în „management financiar-contabil”, abia în 1999, la vârsta de 30 de ani. După aceea, a urmat un adevărat „delir” educaţional. În 2005 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare, iar un an mai târziu a devenit şefă la Loterie, funcţie pe care a îndeplinit-o până în 2009. În timp ce conducea Loteria, între anii 2007-2009, Liliana Mincă (Ghervasuc) a absolvit cursurile a două mastere, a luat încă o licenţă, a absolvit şi Institutul Diplomatic Român şi şi-a dat şi un doctorat, făcând invidioşi adevărate genii. Mai exact este vorba de un master în Securitate şi Apărare Naţională (2007), unul în Managementul Sectorului Public (2007), licenţă în Managementul turismului (2008) şi un doctorat în ştiinţe militare şi informaţii (2008). Astfel, Liliana Mincă (Ghervasuc) a ajuns să fie lector universitar.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.7 ° C
3.8 °
0.5 °
79 %
2.2kmh
25 %
joi
11 °
vin
13 °
sâm
14 °
Dum
13 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

De când leul a ajuns să valoreze fix doi bani, începe lumea să-l dea la gunoi.

EDITORIAL

România a dat lumii mai multe recorduri, mai mult sau mai puțin notabile. La capitolul calități vocale îl avem în primul rând pe Ilie...

EPIGRAMA ZILEI

Cu iubita lui drăguță Îl zărești la orice pas, El o duce de mânuță, Ea de… nas! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...