miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocal BTŞansă pentru a scăpa de suprataxa pe gunoi

Şansă pentru a scăpa de suprataxa pe gunoi

Botoşănenii ar putea scăpa de majorarea taxei de salubrizare. Pe fondul nemulţumirilor generate de introducerea taxei de mediu de 80 de lei pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată, Ministerul Mediului a lansat în dezbatere un proiect de ordonanţă privind modificarea acesteia. „Ordonanţa îşi propune să modifice modalitatea de implementare a acestei taxe. Pentru acest an trebuie să reducem cu 20% cantitatea de deşeuri, iar, dacă nu vom atinge această ţintă, vom plăti 80 de lei pe tonă”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei. Potrivit edilului, în condiţiile în care municipalitatea se va încadra în această ţintă, taxa de salubrizare nu va mai fi majorată.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a explicat că în acest an 20% din cantitatea de deşeuri colectată din municipiu trebuie să fie deşeuri reciclabile. „De exemplu, noi colectăm 100 de tone, din care 20 de tone trebuie colectate selectiv. În aceste condiţii, nu se plăteşte taxa de mediu”, a precizat Simion Drelciuc.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Dacă nu va fi respectată această condiţie, botoşănenii vor fi obligaţi să achite o taxă de salubrizare de 13 lei pe persoană lunar, faţă de 11 lei pe persoană pe lună în prezent.

Urban Serv se pregăteşte de extinderea activităţii

Dincolo de toate aceste probleme, Urban Serv a primit şi o veste bună. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile depuse de Rosal Bcureşti şi asocierea Rosal Roman – Diasil Suceava şi a menţinut decizia prin care Urban Serv a fost declarată câştigătoare a licitaţiei vizând colectarea şi transportul deşeurilor pe zona patru a judeţului, în care intră municipiul Botoşani, oraşul Bucecea şi alte 40 de localităţi . Cele două firme contestatare au zece zile la dispoziţie pentru a ataca în instanţă decizia CNSC. Dacă Urban Serv va încheia în cele din urmă acest contract, societatea îşi va extinde aria de activitate, ceea ce înseamnă că va asigura noi locuri de muncă pentru botoşăneni.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.1 °
24.3 °
60 %
4.8kmh
100 %
mie
25 °
joi
34 °
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...