luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocal BTPANIVERSARIA – Sărbătoarea Pâinii Cu Maia de la Panifcom pe 18 octombrie...

PANIVERSARIA – Sărbătoarea Pâinii Cu Maia de la Panifcom pe 18 octombrie 2018 în Botoșani

#MAIANIVERSAM un an cu pâine vie de la Panifcom.

Zilele speciale merită sărbătorite într-un mod cât mai special! Ca în fiecare an, de Ziua Internațională a Pâinii – Ziua Pâinii Panifcom, ți-am pregătit un eveniment extraordinar ce se va desfășura în premieră și în orașul tău – Botoșani.

Vino și tu la PANIVERSARIA – singurul eveniment din zona Moldovei care sărbătorește pâinea cu maia și produsele de panificație. Brutarii de la PANIFCOM abia așteaptă să îți ofere cea mai bună pâine făcută cu maia, plămădită fix ca în vremurile în care gustul bun era accesibil prin simplitate. Prin acest eveniment ne dorim să încurajăm mâncatul sănătos și implicit să facem cunoscute beneficiile pâinii cu maia.

Formată din 10 mașini personalizate Panifcom, un car alegoric desprins dintr-o poveste, trupe de dans, personaje fabuloase, mascote și multe alte surprize, Caravana PANIVERSARIA va ajunge în Botoșani pe data de 18 octombrie 2018 și va merge pe un traseu amplu ce va cuprinde cartierele principale din orașul tău.

Vă așteptăm cu drag la PANIVERSARIA 2018.

Panifcom este singurul producător zonal care demarează o astfel de acțiune – spectacol – PANIVERSARIA – acțiune cu prilejul căreia se vor oferi cu drag produse delicioase pentru consumatorii săi.

 

Ce este maiaua?

Tot ce-ți trebuie pentru o pâine bună este: făină, apă și timp.

Fermentul natural care declanșează și conduce dospirea, maiaua, ia naștere natural din ingrediente simple, dar care, ca prin magie se transformă într-o formă benefică plina de viață. Cunoscută și sub denumiea de „drojdie sălbatică”, acesta diferă de drojdia de cultură prin faptul că fermenții se dezvoltă lent cu ajutorul unor condiții specifice de temperatură și umiditate, pornind de la microflora natural prezentă în faina de grâu sau secară, integrală, neagră sau albă.

Beneficiile oferite de maia

Este miraculos cum două ingrediente simple precum apa și făina se pot transforma în ceva cu adevărat extraordinar: maiaua. Originară din Egipt unde, în urmă cu 3500 de ani a fost plămădită, maiaua prezintă o serie de beneficii considerabile. Maiaua conduce o fermentație mai lentă, metabolismul  microorganismelor implicate nefiind forțat în niciun fel iar procesele biochimice decurg natural, astfel, pâinea obținută va fi mai ușor de digerat. În aluatul dospit cu maia, carbohidrații complecși sunt parțial descompuși în zaharuri mai simple și mai ușor digerabile, iar proteinele în aminoacizi.

Beneficii notabile sunt și pentru diabetici sau pentru persoanele care doresc să își mențină o greutate echilibrată deoarece maiaua are un indice glicemic scăzut. Ca și parte vie a unei pâini sănătoase, maiaua conține probiotice (lactobacillus), elemente vitale pentru sistemul digestiv. Prin dospirea naturală, datorită beneficiilor fermenților, pâinea cu maia recrează populația de bacterii favorabile unui proces digestiv optim.

Maiaua conține o multitudine de vitamine: B1-B6, B12, E, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, zinc precum și o mare parte din elementele nutritive din bobul de cereale, eliberate în forme ușor de asimilat de organism. Maiaua dă gust deosebit al painii – gustul ușor acrișor – ce va aminti mereu de pâinea făcută cu atâta bunătate de cei dragi de acasă.

Pâinea cu maia își păstrează calitățile mai mult timp decât pâinea preparată exclusiv cu drojdie de cultură, calități benefice pentru o masă sănătoasă dar și savuroasă.

Pâinea cu maia de la Panifcom este un produs cu o particularitate aparte definit de o amprentă irepeteabilă, un specific caracteristic, o pâine vie care păstrează un gust deosebit.

Detalii suplimentare: www.panifcom.ro

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
31.7 °
26.6 °
28 %
2.7kmh
90 %
lun
31 °
mar
27 °
mie
10 °
joi
6 °
vin
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Prefectul explică și la stânga și la dreapta cum e cu politica. Doamnele râd, că ambele-s de stânga.

EDITORIAL

Partidele politice și alianțele au dat publicității listele pentru alegerile europarlamentare, sunt 542 de candidați pentru 33 locuri. Știu că nu interesează pe nimeni...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...