spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTAdy Petruşcă - Prin extinderea Cimitirului Eternitatea, municipiul va intra în rândul...

Ady Petruşcă – Prin extinderea Cimitirului Eternitatea, municipiul va intra în rândul oraşelor civilizate

În şedinţa Consiliului Municipal din 28 februarie, consilierul PSD Ady Petruşcă a cerut să fie implementat proiectul vizând extinderea Cimitirului Eternitatea. Alesul local a arătat că, în condiţiile în care acest proiect va fi finalizat, municipiul Botoşani va intra în rândul oraşelor civilizate. „Să ne unim eforturile, partea stângă cu partea dreaptă (consilierii PSD şi PNL – n.r.) şi să înţelegem că interesul este al nostru, al tuturor, ca şi trăitori. Proiectul este deosebit de frumos. Într-adevăr sunt câţiva ani de când acest proiect a fost elaborat şi rugămintea mea este – haideţi să facem un efort şi să edificăm acest loc, chiar dacă nu-i prea comod când discutăm despre aşa ceva”, a declarat alesul local. Acesta a punctat că este a cincea şedinţă a deliberativului local în cadrul căreia vorbeşte despre acest proiect.

După şedinţa de CL, primarul Cătălin Flutur a arătat că social democraţii au avut patru ani plini (în mandatul primarului Portariuc – n.r.) să extindă Cimitirul Eternitatea. „Ne-am lovit toţi de nişte chestii birocratice”, a concluzionat edilul.

Extinderea Cimitirului Eternitatea se înscrie, de departe, în categoria investiţiilor municipalităţii care au avut nevoie de câţiva ani pentru a fi finalizate, un exemplu în acest sens fiind Parcul Cornişa, unde lucrările au fost demarate în iunie 2013.

În iunie 2013, Primarul Ovidiu Portariuc anunţa că municipalitatea botoşăneană a obţinut acceptul Ministerului Agriculturii pentru preluarea a şapte hectare de teren, în vederea extinderii Cimitirului Eternitatea. Acel teren se află în continuarea Cimitirului Eternitatea, iar prin preluarea acestuia, afirma atunci edilul, va fi rezolvată problema asigurării locurilor de veci pe următorii 10-15 ani, în acea zonă putând fi amenajate aproximativ 15.000 de noi locuri de veci.

În bugetul pe 2014 au fost prinse fonduri pentru extinderea acestui cimitir. Simion Drelciuc, director general al Urban Serv, anunţa în iulie  2014, că a fost finalizat Planul Urbanistic Zonal, „iar în primăvara anului 2015 vor fi demarate lucrările”.

Au trecut doi ani şi nu s-a întâmplat nimic, pentru ca în august 2016 conducerea primăriei să anunţe că va urgenta procedurile pentru extinderea Cimitirului „Eternitatea”. Primarul Cătălin Flutur era  nemulţumit că, deşi primăria a obţinut de câţiva ani terenul necesar, lucrurile nu au avansat. „Nu s-a întâmplat nimic cu acea extindere. Abia acum, într-o şedinţă de permanenţă, am deblocat acest lucru, pentru că ne-a venit, în sfârşit, tema de proiectare de la Serviciul de Urbanism”, afirma Cătălin Flutur. Edilul arăta că marea problemă este calea de acces, deoarece cele două platouri sunt despărţite de o vale. Una dintre soluţiile luate în calcul este ca în acea vale să fie pus material de construcţii.

În bugetul pe anul trecut au fost alocaţi 170.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei şi lucrările la Extinderea Eternitatea. Rămâne de văzut dacă vor fi alocate fonduri şi în bugetul pe acest an şi dacă edilii botoşăneni vor realiza că botoşănenii aşteaptă de la ei proiecte puse în practică, nu explicaţii, sau contre politice.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...