miercuri, februarie 21, 2024
AcasăÎnvățământ"Săptămână Altfel" pentru preşcolarii de la Grădiniţa 19

„Săptămână Altfel” pentru preşcolarii de la Grădiniţa 19

Preşcolarii de la Grădiniţa 19 au avut parte de o săptămână cu totul şi cu totul altfel. În perioadă 6-10 mai a fost programată „Şcoala Altfel”, în care copiii şi cadrele didactice au făcut tot felul de activităţi educative, altele decât cele prinse în mod normal în programa educaţională.

Astfel, cei mici au avut parte de vizita unui medic stomatolog, Emanuela Roman Pânzar, care le-a oferit consultaţii gratuite şi le-a vorbit copiilor de importanţa igienei orale. De asemenea, în această săptămână, la Grădiniţa 19, au poposit şi reprezentanţii jandarmilor, care le-au prezentat copiilor, pe înţelesul lor, câteva norme legale privind ordinea şi siguranţa publică şi le-au făcut cunoştinţă cu câinele de serviciu Pih, cel care a devenit o emblemă a jandarmilor botoşăneni.

Acţiunile nu s-au oprit aici, copiii au fost spectatorii unei piese de teatru pusă în scenă de păpuşi, „Puişorul îngâmfat”, şi „au citit” imagini din cărţi de poveşti în cadrul acţiunii „Ziua micului cititor”. La unele grupe s-au organizat tot felul de acţiuni ecologice, precum „Învăţăm, ne jucăm, reciclăm” sau „Patrula Eco”, dar şi activităţi sportive („Joc şi voie bună”) şi ateliere de creaţie, de pictură pe sticlă („Tablouri unice”).

Cea mai plină zi a fost cea de 9 mai, fiind organizate acţiuni dedicate Zilei Europei în grădiniţă şi în Parcul „Mihai Eminescu” unde au împărţit pliante, steguleţe, au desenat şi s-au jucat împreună cu copiii de la Grădiniţa 14 Botoşani, sub îndrumarea Nicoletei Iurescu. „În cadrul proiectului educaţional «Suntem copiii Europei!», cei mici deprind dragostea faţă de apartenenţa noastră la valorile europene. Suntem membri ai Uniunii Europene, iar copiii noştri trebuie să înţeleagă de mici ceea ce înseamnă acest lucru”, a declarat Taniuşa Urîtu, directorul Grădiniţei 19.

De asemenea, în cadrul grădiniţei au fost organizate mai multe acţiuni care au avut în centrul lor Europa şi valorile ei: „Noi şi Europa”, „Prieteni în Europa” şi „EU şi Europa”, acţiuni care au presupus confecţionarea steagului Uniunii Europene, defilări şi parade cu steguleţe a copiilor din grupele mici şi mijlocii. Copiii au fost coordonaţi de profesorii educatori: Violeta Bordianu, Erica Cîmpan, Gabriela Vasiliu, Dalia Ionescu, Alina Burduja, Cosmina Grosu, Mihaela Ciupercă, Roxana Diaconu, Petronela Chiru, Ana-Maria Mihalcea, Larisa Bursuc, Dorina Gliz, Anca Agavriloaie, Ana-Maria Tănasă, Florentina Muraru şi Valentina Ştefănescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
6.6 °
2.8 °
94 %
0.7kmh
90 %
mie
10 °
joi
11 °
vin
16 °
sâm
15 °
Dum
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...