spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTTrandafiri plantaţi în gropi la Coţuşca

Trandafiri plantaţi în gropi la Coţuşca

Starea proastă a drumurilor judeţene nemulţumeşte tot mai mulţi botoşăneni, care ajung să apeleze la cele mai inedite forme de protest. Un astfel de caz s-a petrecut pe DJ 282, în localitatea Coţuşca, unde localnicii au plantat în gropile din carosabil flori, în special trandafiri roşi.

„Drumul este foarte rău! Ai unde să pui, nu o floare, ci un hectar! Anul trecut s-a plombat, dar s-a plombat târziu. Probleme sunt de la Nichiteni până la intrarea în Coţuşca şi vreo 20 de metri în sat şi de la ieşire spre Rădăuţi. Prin sat, drumul a fost reabilitat acum doi ani şi încă este bun, dar pe cele două sectoare s-au pus plombe astă toamnă târziu şi s-a rupt din nou”, a declarat viceprimarul comunei Coţuşca, Vasile Aghiniţei.

Primarul Dan Vezeteu susţine că, întâmplător, a trecut pe acolo imediat ce oamenii au pus florile în gropi. „E la ieşire spre Nichiteni. E o porţiune mai proastă. Le-am spus să ia florile. Avem promisiune că vor veni să toarne covor asfaltic, pentru că altă soluţie nu e. În general, drumul e bun, dar avem o porţiune de un kilometru şi jumătate destul de rău”, a declarat primarul.

Autorităţile judeţene susţin că ştiu despre situaţia drumului din Coţuşca şi că aceasta este în curs de rezolvare. „De miercuri (n.r. – mâine) echipa de lucru va intra şi pe acel sector de drum, DJ282. Se începe cu lucrările la fundaţia drumului şi pregătirea turnării covorului asfaltic pe porţiunea Podriga – Drăguşeni. În rest, se vor face reparaţii. Drumul respectiv intră în reparaţie săptămâna aceasta. Vom interveni cu reparaţii pe toate sectoarele de drum din judeţ pentru a fi aduse la un stadiu de viabilitate cât de cât corespunzător, dar nu se pot face toate odată. De când am început lucrările am turnat deja 30 de kilometri de covor asfaltic şi continuăm să lucrăm cu două echipe”, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), cel care răspunde de drumurile judeţene.

Judeţul Botoşani are aproximativ 652 de kilometri de drumuri judeţene, din care aproximativ trei sferturi sunt asfaltaţi. Multe sectoare de drum se află însă într-o stare deplorabilă.

 

Proteste cu porumb şi salcâmi

 

Acest tip de proteste nu este singular în judeţul Botoşani.

În urmă cu exact un an, un localnic a plantat porumb în gropile de pe drumul judeţean Vorona – Poiana – Corni, pentru a atrage atenţie asupra faptului că acest sector este impracticabil. Locuitorii din acea zonă s-au plâns că îşi strică maşinile, iar autorităţile nu fac decât să îi amăgească cu promisiuni că le vor rezolva problema, dar drumul este stricat de maşinile de mare tonaj care duc material de balastieră în tot judeţul.

În octombrie 2015, primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, împreună cu alţi 42 de localnici au umplut gropile de pe sectorul de drum judeţean Dângeni – Mihălăşeni – Dobârceni – Ripiceni cu 300 de puieţi de salcâm pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dezastroase în care se afla şoseaua. La câteva săptămâni după protest sectorul de drum a fost asfaltat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11 ° C
14.6 °
10.6 °
64 %
2.3kmh
0 %
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...