Elev bătut crunt în faţa liceului

Violenţele în unităţile de învăţământ par să nu se mai oprească, în acest an numărul elevilor ajunşi la spital părând a fi mai mare decât în oricare din ultimii ani. Un elev de la Textil a ajuns ieri dimineaţă cu suspiciune de fractură de mandibulă după ce a fost bătut chiar în faţa unităţii de învăţământ.

Incidentul a avut loc la puţin timp după pauza dintre orele 10 şi 11, când tânărul, de 17 ani, a ieşit în faţa luceului. Acolo era însă aşteptat de un grup de tineri, veniţi de la un alt liceu din oraş. Între aceştia a izbucnit un mic conflict, iar unul dintre membrii grupului venit acolo, tot de 17 ani, l-a lovit pe acesta puternic cu pumnul în figură. Ulterior, agresorul şi prietenii său au luat-o la fugă pe Calea Naţională, în scurt timp făcându-se nevăzuţi. Plin de sânge, elevul agresat a sunat la 112, la liceu ajungând în scurt timp un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care i-a acordat acestuia primul ajutor, după care l-a transportat la Uregnţe. „Pacientul prezenta un traumatism cranio facial acut, cu observaţia de fractură de mandibulă. Urma să fie supus mai multor investigaţii de specialitate şi ulterior să se decidă conduita terapeutică”, a precizat un asistent din cadrul Compertimentului de Primiri Urgenţe al Secţiei de Pediatrie.

Din câte se pare, tânărul a fost victima unui conflict mai vechi. Acesta locuieşte în Cătămărşti Vale, iar agresorii în Cătămărăşti Deal, iar între cei doi a izbucnit un conflict în urmă cu cţteva zile, pe care acum agresorul a decis să îl tranşeze în numele său. Cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei, dar şi a conducerii Inspectoratului Şcolar, care a declanşat o anchetă. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

În acest an, mai des ca niciodată, parcă, elevii din şcolile din judeţ au ajuns în atenţia profesorilor şi publicului nu prin rezultatele la învăţătură, ci prin actele de violenţă la care au recurs.

Chiar la începutul anului, o elevă a fost bătută cu sălbăticie pe stradă, la câţiva metri de liceu, în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani. Scena violentă s-a consumat în fața mai multor martori, care au trecut pe lângă fete nepăsători, fără să intervină. Incidentul s-a produs pe 23 ianuarie, în apropierea Liceului „Regina Maria”, unde învaţă cele două agresoare. În luna aprilie, o fată de clasa a VIII-a a fost bătută cu palmele, pumnii și chiar cu picioarele de o tânără de clasa a XI-a, ambele fiind de la aceeași unitate de învățământ. Incidentul s-a petrecut joia trecută, în spatele unui bloc situat în fața Liceului din Vorona. Fetele, ambele din Vorona, s-ar fi luat la ceartă din cauza unor bârfe. Apoi, o lună mai târziu, o altă elevă de la Şcoala din Labeşti a fost bătută şi umilită de o altă tânără din școală. Fata este înjurată, trasă de păr şi lovită cu pumnii şi picioarele sub ochii mai multor copii.

Deja ai votat!