spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTParcul Cornişa a devenit cel mai important produs turistic de la graniţa...

Parcul Cornişa a devenit cel mai important produs turistic de la graniţa de Est a Uniunii Europene

250.000 de vizitatori, 165.000 de clienţi şi încasări de 4.841.000 de lei – acestea sunt datele centralizate după primul an de funcţionare a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Potrivit conducerii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), administratorul zonei de agrement, Cornișa este în acest moment cel mai important produs turistic de la graniţa de Est a Uniunii Europene.

Dincolo de încasări şi numărul clienţilor, interesul şi aprecierile pentru această zonă de agrement sunt date şi de cele două premii obţinute, respectiv Premiul de Excelență în Promovarea Culturală, Turistică și Sportivă la Gala Asociației Municipiilor din România şi Premiul “Ambasador Descoperă Nord – Est” la Gala Turismului “Descoperă Nord – Est”, organizată de ADR Nord-Est Piatra Neamţ.

„A trecut deja un an de când am deschis, un an plin de provocări și obiective realizate. Pe toate le-am concretizat împreună cu clienții noștri, colaboratorii și echipa Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani a fost inaugurat oficial pe 17 mai 2019, în cadrul unui eveniment care a durat trei zile şi a adunat aproximativ 80.000 de vizitatori din Botoşani, judeţele Moldovei şi Republica Moldova.

Zona de agrement este concepută să funcţioneze 365 de zile pe an, cu obiective diverse, care să asigure cât mai multe dintre nevoile de relaxare şi mişcare ale clienţilor, Cornişa se individualizează prin câteva caracteristici unice. Având 48 de hectare, Cornişa este cea mai mare zonă de agrement din ţară realizată de către o administrație locală cu fonduri proprii și europene. Suprafaţa generoasă asigură condiţii pentru construirea de noi obiective atractive pentru clienţi. Cornişa se individualizează şi prin aceea că deţine singurul râu artificial de rafting din România. Mai mult, patinoarul este conceput şi pentru practicarea curlingului (sport olimpic). Zona de agrement se adresează turiştilor din trei ţări: România, Republica Moldova şi Ucraina.

Zona de agrement include în partea de bazine acoperite: bazin agrement adulţi, bazin agrement copii, bazin de înot contracurent, bazine pentru hidromasaj, două tobogane interioare, saună finlandeză, grotă cu zăpadă, saună cu abur, biosaună, saună cu sare, solar orizontal şi vertical, camera de cromoterapie, masaj umed-uscat. La acestea se adaugă, în exterior: bazin olimpic, bazin de bălăceală pentru copii, tobogane cu apă şi bazin aterizare, plajă dotată cu măsuţe şi şezlonguri, patinoar artificial, perete escaladă.

Iubitorii de mişcare mai au la dispoziţie două terenuri de sport multifuncţionale, patru terenuri de tenis, vestiare. Zona mai are două locuri de joacă pentru copii, împărţite pe grupe de vârstă, doi-şapte ani, şapte-14 ani, amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 500 de persoane, cu dotările aferente, heleşteu cu o adâncime medie de 2,4 metri şi râu de rafting cu o lungime de 287 de metri, zonă împădurită cu arbori şi arbuşti, cu o suprafaţă de 25,70 de hectare, alei pietonale echipate cu bănci, parcaje auto. Municipalitatea a primit de la Armată şi 3,7 hectare teren lângă Cornişa acolo unde va fi amenajată o parcare.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013 şi trebuiau să fie finalizate în 2016, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat municipalitatea a pierdut aproximativ 10 milioane de lei din finanţarea europeană. La startul proiectului, 50% din valoare erau fonduri nerambursabile şi 50% era contribuţia Primăriei Botoşani. În final, acest parc de agrement a costat aproximativ 18 milioane de euro, primăria Botoşani a pus 14 milioane de euro, iar suma nerambursabilă a fost de doar patru milioane de euro.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...