spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneni monitorizaţi de DSP din cauza coronavirusului (video)

Botoşăneni monitorizaţi de DSP din cauza coronavirusului (video)

Botoşaniul a intrat în febra pregătirilor pentru Coronavirus. ISU a primit o targă specială, în valoare de de câteva mii de euro, pentru transportul persoanelor cu suspiciune, măsuri speciale fiind luate şi la UPU, în urma unui ordin al secretarului de stat Raed Arafat.

DSP Botoşani are deja în observaţie mai mulţi pacienţi, care sunt la domiciliu. „În prezent există mai ulte persoane, întoarse din zone cu suspiciune, însă sunt asimptomatice. Acestea sunt sub supravegherea DSP, care esteîn contact cu ele şi cu membrii familiilor acestora”, a precizat Gabriela Ioniţă, purtător de cuvânt al DSP Botoşani.

La nivelul judeţului, prefectul şi membrii comitetului pentru situaţii de urgenţă trebuie să identifice un spaţiu corespunzător pentru eventuale persoane în carantină. În acest sens au fost luate în calcul spaţiile de la Şcoala Numărul 3, unde dorm acum persoanele fără adăpost, sau Tabăra Agafton, unde însă sunt programate activităţi cu elevi din diverse zone ale ţării. „Vor fi considerate cazuri suspecte persoanele care sosesc din zonele în carantină, respectiv regiunea Veneto şi provincia Lodi din regiunea Lombardia. Pentru persoanele asimptomatice, care vin din zonele în carantină, se va institui o perioadă de carantină în spaţiile special amenajate, timp de 14 zile”, se arată în comunicatul lui Raed Arafat.

Acesta a precizat în weekend, că virusul nu are încă un antidot, însă majoritatea persoanelor care capătă coronavirusul se vindecă la fel ca de o răceală. „La majoritatea persoanelor acest virus trece cu tratament simptomatic, la fel ca la gripă. Dar un tratament sau un vaccin specifice pentru acest virus încă nu există. În momentul în care se va reuşi crearea vaccinului se va putea stăpâni şi boala şi răspândirea ei mult mai uşor”, a precizat medicul Raed Arafat.
Panica creată pe marginea coronavirusului este blamată de unii, care afirmă că gripa sezonieră este mult mai gravă. De altfel, gripa sezonieră a provocat până acum 45 de decese în rândul românilor, dintre care patru s-au înregistrat în ultimele trei zile.

Datele au fost făcute publice de către specialiștii de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Totuşi, specialiștii se aşteaptă la o avalanşă de botoşăneni care se întorc din Italia în aceste zile, fie cu avioane, fie cu autocare sau maşini personale, controlul celor din a doua categorie fiind însă extrem de dificil.

Cum, în România ajung, pe diferite căi, şi mărfuri provenind din China, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat asigurări că nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse, jucării sau haine, importate. Durata de viaţă a virusului în afara corpului uman este de doar 24 de ore, în timp ce transportul unui container cu mărfuri din China până în România durează în medie între 30 şi 35 de zile.

La Suceava, la aeroport, autorităţile au luat măsuri pentru verificarea tuturor pasagerilor de la cursa aeriană dinspre Milano.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...