spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTCătălin Flutur, preşedintele CLSU - Toată lumea îşi face treaba!

Cătălin Flutur, preşedintele CLSU – Toată lumea îşi face treaba!

Primarul Cătălin Flutur, preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), a trecut astăzi prin câteva puncte din oraș pentru a verifica dacă măsurile adoptate ieri în cadrul CLSU pentru reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului sunt respectate și aplicate cu strictețe.

„Vă asigur că primăria și instituțiile din subordine își îndeplinesc conștiincios atribuțiile în această perioadă, astfel încât impactul noului virus asupra botoșănenilor să fie cât mai redus.

În același timp, fac un nou apel la toți botoșănenii să își păstreze calmul și încrederea, să respecte cu strictețe regulile de igienă și să evite pe cât posibil aglomerațiile, deplasările care nu sunt neapărat necesare, în general partea de viață socială care presupune întâlniri cu grupuri mari de persoane pentru a limita orice cale de transmitere a virusului”, a transmis Cătălin Flutur.

Măsurile decise ieri, în şedinţa de CLSU, sunt următoarele:

Art. 1. În perioada 12 martie – 31 martie, instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Municipiului Botoșani și Consiliului Local al Municipiului Botoșani, Teatrul „Mihai Eminescu”, Teatrul de păpuși „Vasilache” și Filarmonica de Stat „George Enescu” își suspendă activitatea.

Art. 2. (1) În perioada 12 martie – 31 martie se suspendă activitatea cu copii din cadrul Creșei Municipale.

Art. 3. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, se suspendă activitatea Centrului de zi pentru Copii aflați în situații de risc social (Parcul Tineretului nr. 4).

Art. 4. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, beneficiarii Centrului Social de Urgență (Aleea Nucului nr. 8) se consemnează în obiectiv.

Art. 5. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, în cadrul cantinei de ajutor social (Aleea Nucului nr. 8), se va restricționa accesul la ghișeul de distribuire alimente la serii de maxim 5 persoane în intervalul orar de servire a mesei, de asemenea transportul mesei la domiciliu pentru beneficiarii deja stabiliți va continua în regim normal.

Art. 6. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, personalul de specialitate din cadrul centrului SENIOR (centrul de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice) va asigura monitorizarea stării de sănătate a persoanelor aflate în evidență și va asigura transportul pachetelor alimentare lunare exclusiv la domiciliul acestora;

Art. 7. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, activitatea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se suspendă.

Art. 8. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, antrenamentele se vor desfășura exclusiv pentru echipele de seniori.

(2) Antrenamentele echipelor de copii și juniori se suspendă.

Art. 9. (1) În perioada 12 martie – 31 martie, competițiile sportive de pe raza municipiului Botoșani se vor desfășura doar pentru echipele de seniori și fără spectatori.

(2) Competițiile sportive de pe raza municipiului Botoșani pentru copii și juniori se suspendă.

Art. 10. (1) Începând cu data de 12 martie 2020, toate echipamentele și mobilierul urban din spațiile de joacă pentru copii de pe raza municipiului Botoșani vor fi dezinfectate zilnic cu materiale avizate de Ministerul Sănătății.

Art. 11. (1) La nivelul municipiului Botoșani se constituie o structură permanentă alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Botoșani, direcțiile subordonate și societățile comerciale municipale.

(2) Structura va fi condusă de către primarul Cătălin Mugurel Flutur

(3) Activitățile și atribuțiile din cadrul structurii permanente sunt precis stabilite și trasate în regim de permanență, fiecare reprezentant având stabilit minim câte un înlocuitor.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.2 °
81 %
0.4kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...