sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTPremieră la ANAF: Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV

Premieră la ANAF: Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV

Botoșănenii ce trebuie să lucreze cu ANAF-ul pot acum să se identifice vizual online. Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat, pentru prima dată în România, o nouă facilitate a serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru persoanele fizice. Este vorba despre identificarea vizuală online, care a devenit operațională începând cu 11 august.
Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată, așadar, de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video. Pentru aceasta este necesar ca persoanele interesate să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Conform celor comunicate de finanțiști, programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

Instrucţiuni transmise prin e-mail

În cazul optării pentru aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula, comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, precum și comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV.

Nu vor lipsi regulile de conduită în această nouă cale de comunicare cu ANAF-ul.
În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcționarul poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică în cauză, iar în situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.
Finanțiștii reamintesc și faptul că aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice, care se înregistrează cu nume utilizator și parolă, se poate realiza de la distanță și prin identificarea cu numerele atribuite notificărilor privind sponsorizările, nedepunerea unor declarații, îndeplinirea condițiilor de rezidență, deciziilor de impunere sau referitoare la plata accesoriilor, ale somațiilor sau  scrisorilor referitoare la înrolarea în SPV, toate acestea fiind documente acceptate de aplicație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
10.5 °
9.4 °
68 %
2.2kmh
99 %
sâm
14 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...