miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTOmagiu adus de UPU-SMURD colonelului Radu Anton

Omagiu adus de UPU-SMURD colonelului Radu Anton

Membrii UPU-SMURD au adus un ultim omagiu colonelului Radu Anton. Acesta a fost cel care a contribuit hotărâtor la înfinţarea şi dotarea acestei structuri la Botoșani.

Colonelul Radu Anton a fost cel sub conducerea căruia a luat fiinţă şi s-a dezvoltat sectorul medical al SMURD Botoșani. În repetate rânduri, acesta a insistat pe lângă şefii din Bucureşti pentru a fi trimişi medici rezidenţi la Botoșani. Ca aceştia să poată deservi ambulanţa de terapie intensivă mobilă, nefolosită luni bune tocmai din cauza crize de personal. „Deşi activitatea medicală nu avea prea multă legătură cu partea de ISU, domnul colonel a încercat în permanenţă să ne ofere sprijinul structurilor din subordinea lui pentru a oferi, în primul rând botoşănenilor, servicii medicale de cel mai înalt nivel”, a precizat medicul specialist Simona Gheorghiu, din cadrul UPU-SMURD.

Din acest motiv, un grup de patru medici şi 11 asistenţi, care deservesc serviciul UPU-SMURD, dar şi ambulanţa TIM, s-au deplasat luni în localitatea Icuşeni. Acolo este depus trupul neînsufleţit al colonelului Radu Anton, care urmează să fie înmormântat marţi la amiază. Cadrele medicale au dus mai multe coroane de flori şi şi-au luat rămas bun de la fostul şef al ISU Botoşani. „Personalul medical şi nemedical din cadrul UPU a dorit să fie alături de familie, în aceste momente grele. Din acest motiv, ne-am strâns mai mulţi colegi şi am venit să aducem un ultim omagiu”, a precizat Camelia Caliniuc, asistentul şef al UPU-SMURD.

De altfel, grupul care s-a deplasat la Icuşeni a fost întregit şi de şeful DSP Botoșani. Medicul a venit alături de colegii din cadrul serviciului de urgenţă. „Am dorit să fim alături de familie în aceste momente grele. Cu toţii suntem îndureraţi de decesul venit mult prea repede”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoșani.

Colonelul a murit subit la 60 de ani

Colonelul Radu Anton a decedat în după-amiaza zilei de vineri, după ce a sufert un infarct în timp ce se odihnea. Intervenţia cadrelor medicale a fost fără niciun rezultat. Colonelul avea 60 de ani şi a lăsat în urmă un băiat şi o soţie îndurerată. Dar şi sute de foşti colegi şi subalterni care au lucrat cu acesta şi care i-au dat un ultim onor.

Sub comanda colonelului Radu Anton ISU Botoșani a început să fie modernizat cu echipamente şi tehnică de luptă cu focul, acesta având mai multe intervenţii şi pe lângă secretarul de stat Raed Arafat pentru dezvoltarea şi dotarea continuă a serviciului SMURD. „Am dorit să aducem un ultim omagiu unui coleg, dar în primul rând unui om. Domnul colonel ne-a ajutat să ne înfiinţăm. Ne-a ajutat în permanenţă şi a luptat ca acest serviciu medical, din cadrul SMURD, să funcţioneze şi să se dezvolte. Condoleanţe familiei”, a spus medicul Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
24.9 °
35 %
8.8kmh
36 %
mie
25 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
23 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...