spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BT18 ani de pușcărie după o crimă șocantă

18 ani de pușcărie după o crimă șocantă

Un bărbat din comuna Tudora, care l-a măcelărit pe un consătean, după care i-a aruncat trupul în apele Siretului, a fost condamnat astăzi de magistraţii Tribunalului Botoşani la 18 ani de închisoare pentru omor. Gheorghe Brumă a fost obligat de instanță și la plata unor daune materiale și morale în valoare de peste 300.000 de lei față de rudele celui ucis. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Scandal pornit de la o bucată de pământ

Crima a fost comisă pe 10 decembrie 2018, în comuna Tudora, când victima agresiunii, Dumitru Străchinariu, în vârstă de 70 de ani, a plecat cu caprele la păscut şi s-a întâlnit cu Gheorghe Brumă, cu care era în conflict de la o bucată de pământ. Cei doi s-ar fi luat la ceartă, iar Gheorghe Brumă ar fi reacţionat violent. I-a smuls bătrânului din mână băţul cu care acesta se ajuta la mers, după care a început să-l lovească.

Când a văzut că septuagenarul nu mai mişcă, Brumă l-a abandonat aproape de o lizieră de salcâmi. Cu leziuni extrem de grave, Dumitru Străchinariu a intrat în agonia morții. Seara, însă, Brumă a revenit la locul faptei şi l-a găsit pe bătrân în aceeași poziție.

Încercând să ascundă fapta, el a luat faetonul şi, ajutat de Gheorghe Heţel, ar fi transportat trupul bătrânului până pe malul Siretului, unde localnicii obişnuiau să arunce leşurile animalelor moarte. Aici l-ar fi abandonat în apă, sperând că nu va mai fi găsit.

Rudele au anunţat imediat dispariţia

Doar că rudele bătrânului au anunţat imediat dispariţia la poliţie, iar cercetările au început în scurt timp.Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Cu ajutorul poliţiştilor de la Investigaţii Criminale, anchetatorii au reuşit să refacă întreg firul evenimentelor, ajungând chiar la cei doi suspecţi. De la bun început a existat convingerea că bătrânul a fost ucis şi aruncat în apele Siretului. Din acest motiv s-a solicitat şi sprijinul pompierilor. Aceştia au verificat toată albia râului de pe teritoriul comunei Tudora. Mai mult, cei doi suspecţi au fost evaluaţi pentru realizarea profilului psihologic. Brumă a fost supus şi unui test cu poligraful, rezultatele indicând faptul că acesta nu spune adevărul.

În lipsa cadavrului, anchetatorii nu aveau cum să dovedească crima, iar Gheorghe Brumă a fost pus sub control judiciar. Omorul avea să iasă la iveală abia la sfârşitul lunii martie a.c. După trei luni de cercetări și investigații, când trupul neînsufleţit al bătrânului a fost scos la suprafaţă de ape. Cadavrul a fost descoperit pe teritoriul judeţului Suceava, la circa 7 kilometri de zona în care a avut loc crima. În baza probelor administrate, Gheorghe Brumă a fost arestat preventiv, însă a refuzat să colaboreze cu anchetatorii. În schimb, Gheorghe Heţel a povestit totul, declaraţiile lui completând noianul de probe adunate de poliţişti şi procurori. Aşa se face că la sfârşitul lunii mai 2019 ancheta a fost finalizată, iar dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Botoşani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...