duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTGelozie incendiară taxată de judecători

Gelozie incendiară taxată de judecători

O răzbunare cu foc din cauza unor neînțelegeri sentimentale, care a implicat incendierea unei mașini și a unei locuințe, o va costa destul de mult pe o tânără din județul Botoșani.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Acuzată de distrugere prin incendiere și violare de domiciliu, Lăcrămioara Florica Vira, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnată miercuri de Judecătoria Săveni la doi ani și nouă luni de închisoare.

Judecătorii au dispus însă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Așa se face că timp de trei ani și șase luni, botoșăneanca va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere. În plus, ea a fost obligată de magistrați să plătească toate cheltuielile rezultate în urma actului nesăbuit, suma depășind 41.000 de lei. Aici sunt incluse daunele morale și materiale solicitate de păgubași, costul expertizelor, cheltuielile de judecată, dar și cheltuielile judiciare. Pronunțată în primă instanță, sentința nu este definitivă.

Scandalul de la care a pornit totul a avut loc în septembrie 2018, în satul Strahotin, comuna Dângeni. Atunci, tânăra, care avusese o relație de câteva luni cu un localnic, s-a supărat că acesta a plecat la muncă în Germania și a părăsit-o. L-a sunat pe telefonul mobil și l-a anunțat ce plănuiește, după care a recurs la actul necugetat. În plină noapte, femeia a mers la locuința fostului iubit, a distrus poarta cu un topor, iar apoi a incendiat mașina. Doar că flăcările s-au extins și la locuința mamei bărbatului. Incendiul a fost stins cu ajutorul vecinilor și al pompierilor militari, care au reușit să salveze casa. În schimb, mașina a fost distrusă în totalitate.

A vrut să fugă din ţară

Imediat după ce a dat foc, tânăra a cerut o ţigară de la doi tineri, a fumat şi apoi şi-a văzut de drum. Și-a lăsat în grija rudelor copilul de patru ani, rezultat dintr-o altă căsătorie, și a vrut să fugă din țară. Polițiștii i-au luat urma și au prins-o în județul Bistrița Năsăud. Reținută, ea a fost escortata la Botoșani pentru audieri, după care a fost trimisă în judecată.

Procesul s-a judecat la Săveni, iar după opt termene de judecată și două amânări ale sentinței tânăra a fost găsită vinovată pentru cele două infracțiuni. În plus, instanța a obligat-o să plătească toate stricăciunile lăsate în urmă. Valoarea pagubelor a fost stabilită pe baza unor expertize. Interesant este că fostul iubit, care s-a ales cu mașina distrusă, a cerut și el daune morale pentru întreaga întâmplare, dar instanța i-a respins cererea.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...