marți, iulie 16, 2024
AcasăLocal BTDemersuri pentru dotarea şcolilor cu tablete

Demersuri pentru dotarea şcolilor cu tablete

Actuala criză sanitară impune dotarea şcolilor şi elevilor cu aparatura necesară pentru derularea orelor în mediul online. Cu gândul în principal la elevii care provin din familii sărace, mulţi directori de şcoli au apelat la primării sau la organizaţii neguvernamentale pentru a rezolva această problemă.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Primăriile încep să acţioneze pe cont propriu

La Băluşeni, primăria a asigurat 300 de tablete pentru toţi elevii din comună. Potrivit celor precizate de primarul Claudiu Doroftei, valoarea achiziţiei se ridică la aproximativ 60.000 de lei. Această sumă include şi contravaloarea abonamentului la internet pentru o perioadă de doi ani.

Şi Primăria Roma, aşa după cum a declarat primarul Mihai Asiminicesei, a făcut documentaţia pentru achiziţionarea a 360 de tablete pentru toţi elevii, la care se vor adăuga alte dotări necesare profesorilor pentru derularea orelor online.

Consiliul Local Hudeşti a alocat 150.000 de lei şcolii din comună pentru tablete. „Conducerea şcolii s-a ocupat. Ştiu că a cumpărat, dar nu pentru toţi elevii deoarece noi în comună avem peste 700 de elevi. Ne gândim că vom mai primi şi de la guvern măcar să asigurăm necesarul pentru copiii cu situaţie materială precară. Tragem însă speranţa că elevii vor putea să vină zilnic la şcoală”, a precizat primarul Viorel Atomei.

Andrei Boariu, primarul comunei Vlăsineşti, a anunţat că primăria va face demersuri pentru a cumpăra aceste dispozitive cu fonduri europene.

Primăria Todireni a cumpărat în primă fază 160 de tablete pentru copiii care au în familie o situaţie materială foarte grea. „Sunt familii care au trei – patru copii şi au un singur telefon. Dacă am intra în online, nu au cum să împartă telefonul la toţi copiii. Mai mult, cu telefonul e mai greu la orele online”, a explicat Carmen Maria Hemen, directorul adjunct al Liceului Todireni.

La nivelul Primăriei Botoşani, lucrurile sunt încă în analiză. „Nu ştim cum o să facem. Am solicitat şcolilor să facă un necesar şi după aceea vom vedea cum vom proceda”, a spus directorul economic Mirela Gheorghiţă.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
30.5 ° C
30.6 °
29.4 °
41 %
1.6kmh
3 %
mar
29 °
mie
40 °
joi
34 °
vin
33 °
sâm
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Din cauza crizei de de aparate de aer condiționat, se descurcă fiecare cum poate.

EDITORIAL

S-a terminat cu Evaluarea Națională, s-a terminat și cu Bacalaureatul. Examene și examene, cu rezultate previzibile, care se repetă de la an la an....

EPIGRAMA ZILEI

Dintre clienți, mare parte Gândește la modul concret: Magazinul ca la carte E musai cu ... caiet!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...