sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTCasa Memorială "George Enescu" intră în reabilitare

Casa Memorială „George Enescu” intră în reabilitare

Una dintre cele mai reprezentative case din patrimoniul județului Botoşani va fi reabilitată cu fonduri europene. Casa Memorială „George Enescu” din Liveni va fi restaurată și consolidată în cadrul proiectului transfrontalier „History and Music – values that bring us together”. Proiectul este accesat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Vestea bună e că a venit anunţul final de la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iaşi. Suntem câştigători pe proiectul pentru reabilitarea Casei <George Enescu> Liveni”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean.

Potrivit oficialului, în cadrul proiectului, Muzeul Judeţean va primi aproximativ 470.000 de euro. Totodată, va trebui să asigure partea de cofinanţare de 47.000 de euro.

Avem deja întocmită Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Urmează să organizăm licitaţie pentru întocmirea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor”, a explicat oficialul.

„Acest proiect va repune în centrul atenției Casa «George Enescu»”

Valoarea totală a proiectului este de 1,365 de milioane de euro. Din totalul acestei sume, aproximativ 900.000 de euro vor fi pentru sit din Orheiul Vechi (Republica Moldova), iar 470.000 de euro pentru reabilitarea Casei „George Enescu”.

Proiectul presupune refacerea completă a clădirii Casei Memoriale „George Enescu”, a împrejmuirii și a tot ce înseamnă dotări, utilități, apă canalizare și încălzire. De asemenea, va fi amplasată o scenă unde vor avea loc activități cu publicul. „Sperăm că acest proiect va repune în centrul atenției Casa «George Enescu»”, a concluzionat Aurel Melniciuc.

Clădirea Casei Memoriale „George Enescu” nu a mai fost reabilitată din anii ’90, dar nici atunci nu au fost lucrări de anvergură. Multe dintre acestea au fost făcute de muzeografi și alți angajați ai instituției.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...