joi, februarie 29, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea pregăteşte o nouă licitaţie pentru Teatrul "Mihai Eminescu"

Municipalitatea pregăteşte o nouă licitaţie pentru Teatrul „Mihai Eminescu”

Pe 19 noiembrie, municipalitatea botoşăneană va primi documentaţia revizuită pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Anunţul a fost făcut de Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani.

Oficialul a dat asigurări că în luna decembrie va fi organizată licitaţia pentru desemnarea constructorului care să finalizeze lucrările. „Cred că până la finele anului vom reuşi să stabilim constructorul. Vom vedea şi colegii de la achiziţii pe ce procedură ne dirijează, dacă o să fie procedură normală, sau simplificată. Să vedem întâi devizul general reactualizat şi bineînţeles, documentaţia reactualizată”, a precizat Cătălin Fetcu.

Cel mai probabil, abia în primăvara anului viitor vor fi reluate lucrările la teatru.

În aceste condiţii, Teatrul „Mihai Eminescu” va mai trece o iarnă fără să fie reabilitat. Cătălin Fetcu a explicat însă că nu mai sunt necesare alte lucrări de conservare a clădirii, acestea fiind făcute anul trecut. „Sus e pus carton bitumat. Conservarea lucrărilor este făcută cu simţ de răspundere”, a dat asigurări Cătălin Fetcu.

Cinci milioane de euro pentru reabilitarea teatrului

Municipalitatea are cinci milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea teatrului. Valoarea totală a investiţiei este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro, costurile suplimentare urmând a fi asigurate de la bugetul local.

Aceasta este a doua finanţare europeană obţinută de primărie pentru repunerea în valoare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Contractul de finanţare a fost semnat pe 25 octombrie 2018. În baza noului proiect, vor urma lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiilor interioare şi a faţadelor exterioare, de restaurare a componentelor artistice interioare şi exterioare, dar şi de reabilitare a instalaţiilor şi de dotare a spaţiilor interioare.

În exerciţiul financiar 2007 – 2013, edilii botoşăneni au avut tot cinci milioane de euro pentru teatru. Lucrările au început în vara anului 2014, însă au fost oprite în 2015, când s-a anunţat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare. Din cele cinci milioane de euro s-au cheltuit doar patru milioane de lei. La 31 decembrie 2015, dată la care investiţia trebuia finalizată, lucrările ajunseseră la un stadiu de doar 20%.

Reabilitarea teatrului este aşteptată de botoşăneni, dar şi de actorii care îşi desfăşoara activitatea, în condiţii improprii, în Casa Tineretului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
4.6 ° C
5 °
4.4 °
70 %
2.7kmh
100 %
mie
7 °
joi
15 °
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dragobetele nu a trecut cu bine chiar pentru toţi îndrăgostiţii.

EDITORIAL

Ca (aproape) orice trăitor al acestor timpuri, sunt și eu prezent pe o rețea de socializare, unde în afară de opiniile strict personale concepute...

EPIGRAMA ZILEI

Când l-am întrebat de mațul Cu care făcea cârnațul Mi-a spus cu juma’ de gură : -Nu mai am bre, umplutură!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...