sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTMesaj la plecarea Lilianei Chira - "Te salutăm cu sufletele împovărate de...

Mesaj la plecarea Lilianei Chira – „Te salutăm cu sufletele împovărate de neputinţă”

Vestea plecării din această lume a inspectorului şcolar Liliana Chira a produs multă durere în rândul celor care au cunoscut-o şi apreciat-o. Cuvintele sunt neputincioase în a reda imensa părere de rău. Sute de mesaje au invadat reţelele de socializare şi arată că de ieri, lumea şcolii botoşănene este mai săracă. Liliana Chira a făcut ani la rând parte din Comisia judeţeană care a organizat Bacalaureatul. Un profesor şi inspector şcolar dedicat profesiei, Liliana Chira avea mereu un zâmbet şi o vorbă bună pentru cei cu care lucra sau se întâlnea.

„Te salutăm cu capetele plecate şi sufletele împovărate de neputință”

Lili, ne-ai făcut-o de data acesta! Tu aveai mereu soluții pentru orice !…De ce  de data acesta nu ai mai vrut să găsești soluția, draga noastră?!

Te salutăm cu capetele plecate și sufletele împovărate de neputință. În toată această lungă suferință, gândurile ne-au fost la tine și mâinile împreunate l-au implorat pe Dumnezeu. Dar nu ne-a rămas decât un singur lucru, să ne rugăm pentru sufletul tău bun. Suntem convinși că vei primi omagiul nostru și acolo,  sus, vei primi  liniștea dumnezeiască pe care o meriți. Ne luăm rămas bun cu certitudinea că  vei  locui în sufletele noastre prin imaginile frumoase care ni s-au întipărit și pe care ai știut să ni le oferi. Cunoscând sau nu celebrele versuri: <Să-nveți din tot ce piere cum să trăiești în veci>, LILIANA  a avut darul să ofere celor din jur ocazii de frumoasă aducere – aminte, fapt pentru care am admirat-o și iubit-o fiecare dintre  noi și prin care și-a prelungit existența, așa cum numai oamenii deosebiți pot să o facă.

Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul inspectorului şcolar Daniela Trişcă Vicol.

Mi s-a împietrit inima la aflarea veștii că ai plecat atât de devreme printre îngeri, dragă Lili Chira. Dumnezeu să te odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis deputatul Mihaela Huncă, fost inspector şcolar general.

„A făcut cunoscut  numele orașului și județului nostru pe harta Informaticii din România”

Ca profesor de informatică, Liliana Chira a avut o activitate importantă la nivel naţional.

E atât de greu să vorbești despre Lili la trecut. Vestea trecerii în neființă a celei care a fost prof. Liliana Chira a adus o adâncă tristețe colegilor și prietenilor din toată țara.

Lili pleacă spre îngeri lăsând în urmă un șir lung de realizări care ne fac să înțelegem cât de mare e golul pe care îl provoacă pierderea sa. A fost membră a Comisiei Naționale a disciplinei Informatică și TIC, a fost ani în șir membră a Comisiilor Naționale la Olimpiada de Informatică și la cea de Tehnologia Informației. A făcut cunoscut  numele orașului și județului nostru pe harta Informaticii din România prin rolul esențial pe care l-a jucat în organizarea a două Tabere de Lot Național de Informatică și a ultimelor ediții ale Concursului Național de Informatică <Urmașii lui Moisil>.  Acestea sunt doar frânturi din ce a realizat Lili.

Azi pierd mai mult decât o colegă și o colaboratoare neprețuită. Pierd o prietenă dragă și doare foarte mult. Pierd o prietenă cu care obișnuiam să râd și care avea energie și optimism, suficient cât să molipsească și pe cei din jur.

Ne vom aminti mereu cu respect și admirație de tine dragă Lili.

Drum lin spre îngeri!

Condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis profesorul Adrian Panaete.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...