sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTMii de botoșăneni s-au angajat prin AJOFM Botoșani

Mii de botoșăneni s-au angajat prin AJOFM Botoșani

Aproape 5.000 de botoșăneni și-au găsit locuri de muncă, din ianuarie și până luna trecută, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Sunt cifrele oficiale anunțate de reprezentanții instituției, care au precizat că din cele 4.984 persoane au fost încadrate în muncă 1.973 au fost femei.

Cei mai mulți botoșăneni care au reușit să se angajeze – 2.276 persoane – au peste 45 de ani, 679 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 665 au între 25 și 35 de ani, iar 1.364 sunt tineri sub 25 de ani (din care 1.335 tineri NEETs).

Mai multe angajări în rândul persoanelor cu studii liceale

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.242 provin din mediul urban, iar 2.742 persoane sunt din mediul rural. În schimb, din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.770 persoane (35,51%), urmate de cele cu învățământ profesional 1.235 persoane (24,78%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 926 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 395 persoane.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani , 3.107 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au arătat reprezentanții AJOFM Botoșani.

Asistenţă pentru găsirea unui loc de muncă

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază de pachete personalizate de măsuri active. Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.249 persoane.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...