spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTIŞJ Botoşani a primit 2000 de tablete pentru elevi

IŞJ Botoşani a primit 2000 de tablete pentru elevi

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit în urmă cu câteva zile 2.000 de tablete, din cele 3.105, achiziţionate în cadrul Programului naţional „Educaţia în siguranţă”. Tabletele sunt pentru elevii din învăţământul gimnazial, valoarea contractului fiind de 2.520.950 de lei.

Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct, a declarat că celelalte dispozitive vor ajunge la IŞJ până pe 15 ianuarie. Săptămâna viitoare vor fi stabilite şi unităţile unde vor fi distribuite tabletele.

La jumătatea lunii decembrie, IŞJ a mai primit 6.179 de dispozitive, achiziţionate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în cadrul Programului naţional „Şcoala de acasă”. Cele 6.179 de tablete au ajuns la elevii din 28 de şcoli.

Dispozitive achiziţionate de primării

Mai multe primării din judeţ au achiziţionat deja tablete pentru elevi. Este vorba despre Ripiceni, Truşeşti, Păltiniş, Brăeşti, Mihăileni, Ibăneşti, Coşula, Corni, Băluşeni, Hudeşti, Lunca, Santa Mare, Stăuceni, Durneşti şi Rădăuţi Prut.

Primăria Botoşani va achiziţiona pentru 23 de unităţi de învăţământ (12 şcoli gimnaziale şi 11 licee) dispozitive pentru desfăşurarea orelor online. Singurele unităţi care au dorit să depună proiecte în nume propriu au fost Colegiul Economic şi Liceul cu Program Sportiv.

Proiectul a fost deja depus în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, în baza acestuia municipalitatea solicitând 22 de milioane de lei.

Municipalitatea va achiziţiona 10.451 de tablete, 357 de monitoare, 316 de camere web, 328 de table interactive, 400 de proiectoare, routere, ecrane de protecţie, laptopuri pentru profesorii care susţin aceste ore.

Mii de elevi botoşăneni nu au participat la orele online

În luna mai, în baza datelor transmise de şcolile botoşănene, conducerea IŞJ anunţa că aproximativ 7.000 de elevi botoşăneni nu au dispozitivele necesare pentru a putea participa la orele online. În toamnă, la o nouă centralizare, s-a anunţat că de fapt numărul elevilor pentru care nu pot participa la ore online este de aproximativ 20.000.

Ultima centralizare indica faptul că începând cu 9 noiembrie, data la care toate şcolile şi-au mutat activitatea în mediul online, 7.976 de elevi, reprezentând 12,72% din populaţia şcolară botoşăneană, nu s-au conectat la nicio oră, în săptămâna 9 – 13 noiembrie 2020.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
42 %
3.2kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...