miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLocal BTUnitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost reparată (video)

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost reparată (video)

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost reparată de specialiştii turci. O echipă de tehnicieni din Turcia a ajuns la Botoșani la finalul săptămânii trecute pentru a inspecta camionul transformat în unitate de terapie intensivă. Acesta a fost închis săptămâna trecută după ce cadrele medicale au sesizat pentru a doua oară infiltraţii la nivelul tavanului, în urma ploilor, iar pacienții au fost mutaţi.

Problemă sesizată la firma care a produs şi echipat camionul

Problema a fost sesizată celor de la SMURD, care au solicitat intervenţia unei echipe din Turcia, chiar de la firma care a produs şi echipat acest camion. După ce au investigat cu atenţie zonele în care a intrat apa, aceştia au ajuns la concluzia că acoperişul a fost fisurat din cauza greutăţii mai multor muncitori care au aplicat un colant pe camion, cu stema României, a Guvernului şi a SMURD.

„La momentul în care s-a făcut acea recolantare în România, se pare că firma care a făcut această operaţiune a avut prea mulţi muncitori pe partea de acoperiş a camionului. Din cauza greutăţii lor şi a presiunii exercitate asupra panourilor din tavan au apărut efectiv nişte crăpături. De la transport, vibraţii şi zdruncinături, acele crăpături s-au mărit. În momentul în care a plouat la Botoșani, timp de 24 de ore, a început să se infiltreze apă. Au fost identificate respectivele crăpături de către tehnicienii din Turcia, le-au astupat şi lăsăm să se usuce tot materialul respectiv. Revenim în perioada următoare cu o maşină de apă de la pompieri, să vedem dacă mai apar infiltraţii, iar apoi îl putem da din nou în folosinţă”, a precizat medicul Radu Gabriel Rotaru.

Acesta este cel care s-a ocupat de transportul camionului a Botoșani, dar şi de montarea lui. Medicul Radu Gabriel Rotaru este coordonatorul proiectului, la nivel naţional, din cadrul Fundaţiei Pentru SMURD.

Acesta a însoţit şi transportul camionului pe parcursul a aproape 450 de kilometri, timp de 12 ore, în condiţii speciale, în toamna anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
3.5 ° C
6.6 °
2.8 °
94 %
0.7kmh
90 %
mie
10 °
joi
11 °
vin
16 °
sâm
15 °
Dum
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...