spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTȘocant! Un botoșănean și-a tăiat calul cu drujba. Acum e judecat pentru...

Șocant! Un botoșănean și-a tăiat calul cu drujba. Acum e judecat pentru schingiurea animalelor

Caz șocant petrecut în județul Botoșani, unde un tânăr în vârstă de 21 de ani și-a tăiat calul cu drujba, din cauza unei decepții în dragoste. Trimis în judecată pentru schingiuirea animalelor, tânărul s-a ales în primă instanță cu o pedeapsă de 6 luni de închisoare. Magistrații au dispus însă suspendarea executării pedepsei și i-au stabilit un termen de supraveghere de doi ani. Sentința Judecătoriei Botoșani a fost atacată așa încât cazul va fi analizat și de Curtea de Apel Suceava.

Scenele șocante au avut loc într-o comună din județ pe 13 decembrie 2017, însă povestea nu a ieșit la iveală în tot acest timp. Protagonistul acestei cruzimi fără margini, B.D.I. , atunci în vârstă de 18 ani, tocmai fusese părăsit de prietenă, dar încerca să treacă peste supărarea generată prin muncă. În ziua respectivă, tânărul, care avea doi cai, fusese cu faetonul la un consătean pe care l-a ajutat la muncă, iar acesta din urmă l-a cinstit la sfârșit cu niște vin. Revenit la domiciliu, B.D.I. a priponit caii, după care s-a apucat să taie lemne cu o drujbă.

Cal secționat de nervi, cu drujba

În timp ce muncea, el a primit un telefon de la un prieten care l-a anunțat că a început o relație cu fosta lui iubită și că intenționează să se căsătorească cu ea. Vestea primită l-a bulversat complet. Tânărul, care era sub influența băuturilor alcoolice, a pornit din nou drujba și a tăiat de două ori unul dintre cai, secționându-i coloana vertebrală, undeva după cap până spre coaste, dar și pe crupa stângă. În urma leziunilor suferite și a hemoragiei puternice, calul s-a prăbușit la pământ, iar tânărul a avut un acces de furie și a început să dea cu capul în stiva de lemne.

Alertați, cei din familie au intervenit imediat. L-au potolit pe tânăr, au sunat la 112 și apoi au chemat medicul veterinar. Calul însă nu a mai putut fi salvat, impunându-se sacrificarea întrucât leziunile create de drujbă erau extrem de grave.

Trimis în judecată pentru schingiuirea animalelor

Cazul, fără precedent în județ, a fost anchetat de polițiști, iar în urma discuțiilor cu procurorii s-a ajuns la concluzia că cele întâmplate îmbracă forma infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Prin urmare, a fost deschis un dosar penal, iar tânărul a fost trimis în judecată. Audiat, B.D.I. a pus totul pe seama stării de nervozitate provocată de apelul telefonic prin care a fost anunțat că fosta lui iubită și-a găsit pe cineva și nu se mai întoarce la el. Chemat și în instanță, tânărul a recunoscut cele întâmplate și a regretat faptele.

Magistrații au apreciat însă că gestul nu este scuzabil. În plus, tânărul, care era surescitat din cauza veștii primite, chiar dacă nu ar fi urmărit în mod direct uciderea animalului, putea și trebuia să prevadă rezultatul acțiunii sale. Prin urmare, tânărul a fost condamnat, pedeapsa aplicată fiind orientată spre minim întrucât B.D.I. a avut o atitudine sinceră în cursul procesului penal și nu avea antecedente penale.

Sentința definitivă va fi pronunțată însă de Curtea de Apel Suceava, care va decide la finalul procesului dacă tânărul se face vinovat de comiterea infracțiunii de schingiuire a animalelor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...