spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTAjutor nesperat pentru o tânără mamă imobilizată la pat de 15 ani

Ajutor nesperat pentru o tânără mamă imobilizată la pat de 15 ani

Copii din două ţări, coordonaţi de oameni cu suflet mare, s-au unit pentru a schimba în bine viaţa unei mame greu încercată de soartă. Duminică, la Parohia Pacea a avut loc expoziția cu vânzare a obiectelor confecționate de elevi la atelierele de lucru din cadrul Parohiei Pacea, Școlii Gimnaziale 13 Botoșani şi Palatul Copiilor.

În paralel, o activitate similară a avut loc în Italia, în cadrul proiectului ”Dar din dar se face Rai”, coordonat de părintele Marian Macuc de la Parohia Pacea și de părintele Nicolae Ticiu, de la Parohia „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca” din Padova, Italia. Cele două expoziţii cu vânzare au fost organizate pentru a o ajuta pe Mirela Mişcodan, o tânără mamă, imobilizată la pat.

S-au strâns aproximativ 10.000 de lei

În urma celor două acţiuni s-au strâns aproximativ 10.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea unei instalaţii separate de gaz în garsoniera primită de Mirela Mişcodan prin bunăvoinţa unor persoane care doresc să rămâne anonime. „Îi vom cumpăra o centrală termică foarte bună cu telecomandă, calorifere în bucătărie şi în baie, unde în prezent nu are deloc şi este foarte frig, o baterie pentru duş cu termostat care să-i regleze temperatura la apă. Dacă vor mai rămâne câţiva bănuţi îi vom da doamnei Mirela pentru a-i folosi la ce urgente mai are. Pe viitor, cu ajutorul oamenilor sufletişti, vom încerca să mai obţinem fonduri pentru achiziţionarea unui căruţ electric”, a declarat preoteasa Anamaria Macuc.

Bucuroşi că prin vânzarea articolelor realizate de ei au putut să ajute acest suflet greu încercat, copiii şi-au propus să mai picteze si săptămâna aceasta vitralii florale, icoane şi vase de lut pentru a organiza şi duminica viitoare, la Parohia Pacea, încă o expoziţie cu vânzare pentru a o ajuta în continuare pe Mirela Mişcodan.

Calvar început în urmă cu 15 ani

În urmă cu 15 ani, viaţa Mirelei Mişcodan s-a schimbat dramatic. În urma unui accident rutier, soţul i-a murit iar ea a rămas paralizată de la gât în jos. Fetiţa ei, care avea atunci un an şi jumătate, a fost crescută de o altă familie.

În ultimii 15 ani a locuit în casa părintească din comuna Roma. Au fost 15 ani de suferinţă în tăcere, disperare şi lipsuri. Mirela Mişcodan şi-a făcut însă curaj şi a cerut ajutor iar strigătul ei a fost auzit. Ea mai are nevoie de un laptop pentru că, de 15 ani, este singurul mod de a ţine legătura cu lumea din afara patului de suferinţă. Laptopul pe care-l are este stricat şi-i este foarte greu să-l utilizeze.

Un căruţ electric cu orizontalizare sau un căruţ electric cu verticalizare, care ar ajuta-o enorm, i-ar schimba total viaţa. În 15 ani a ieşit din casă de zece ori. Ar mai avea nevoie de o bicicletă pentru tetraplegici, care ar ajuta-o foarte mult în recuperarea medicală şi-n şansa ei de a supravieţui, de a nu i se agrava şi mai mult problemele de sănătate.

Ea are nevoie de bani pentru a angaja personal care să o îngrijească. Din păcate, statul îi plăteste asistent personal doar pentru opt ore, dar nimeni nu se întreabă cum se poate descurca în restul orelor, deoarece locuieşte singură şi nu poate lua nicio bucată de pâine sau o cană de apă.

Oricine doreşte să o ajute îi poate dona bani în contul RO32CECEC001946239286511, deschis pe numele Mişcodan Mirela, la CEC BANK sau o poate contacta la numărul de telefon 0749881539.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...