vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTFestivitate emoţionantă la DGASPC, de Ziua Mamei

Festivitate emoţionantă la DGASPC, de Ziua Mamei

Conducerile Consiliului Judeţean şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au organizat astăzi o festivitate emoţionantă pentru şapte doamne angajate ca asistenţi maternali. „Am ales să oferim o diplomă de apreciere şi un buchet de flori din tot sufletul nostru. Sunt şapte mămici care au ales ca în decursul timpului, prin mâinile domniilor lor, prin familiile domniilor lor, să treacă mai mulţi copii”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean. Festivitatea a fost organizată în semn de preţuire pentru tot devotamentul şi priceperea de care asistenţii maternali dau dovadă în fiecare zi pentru oamenii mici de azi care vor deveni oamenii mari de mâine.

Din 2003 şi până acum, Micuţa Moroşanu, din Darabani (foto 1), a avut în plasament zece copii. Nadia Celia Săvinescu (foto 2), din Curteşti, lucrează ca asistent maternal din anul 1999 şi a fost până acum părinte profesionist pentru 16 copii. Maria Radu, din Tudora (foto 3), lucrează în sistem din anul 2002. De atunci a avut grijă de zece copii, unul fiind încadrat în grad de handicap. Constanţa Timoc (foto 4), din municipiul Botoşani, este asistent maternal din 1999 şi a avut grijă de opt copii. Elena Abăcioaei (foto 5), din Flămânzi, a avut în grijă, începând cu anul 2003, trei copii. Unul dintre copii este cu grad de handicap, în timp ce altul este acum student. Inga Purice, din Cătămărăşti Deal (foto 6), a fost mamă, începând cu anul 2006, pentru opt copii, iar pe unul l-a adoptat.

Rodica Şalaru din municipiul Botoşani este asistent maternal din anul 1999 şi a fost mamă pentru 21 de copii. Ea nu a participat la festivitate deoarece este în izolare, însă a comunicat online cu Doina Federovici. „Sunteţi apreciată, sunteţi iubită, sunteţi o mamă model pentru toţi cei 21 de copii, sunteţi eticheta asistenţilor maternali profesionişti”, i-a spus oficialul. „Vă mulţumesc foarte mult pentru apreciere. Sunt foarte emoţionată. Aprecierea este maximul pe care poate să-l primească asistentul maternal, dar nu-l poate primi dacă nu oferă maximul. Eu ce-am putut, am oferit din suflet”, a transmis Rodica Şalaru.

„Asistenţii maternali reprezintă armata mută a DGASPC”

Oficialii prezenţi au fost de acord că exemplul celor şapte botoşănence trebuie urmat şi de alte mămici. Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC, a apreciat că asistenţii maternali reprezintă armata mută, partea nevăzută a activităţii instituţiei, persoanele care au în grijă peste 500 de copii, „copii ai comunităţii, care sunt viitorul nostru”. Doina Nacu, directorul DGASPC, a arătat că munca asistenţilor maternali nu este uşoară, în special a celor care au în grijă copii cu grad de handicap.

Nadia Celia Săvinescu a apreciat că activitatea de asistent maternal este deosebită. „Sunt copii minunaţi, sunt copii ca toţi ceilalţi copii, deşi sunt uneori judecaţi. Pentru noi sunt uneori mai mult decât copiii noştri pentru că au nevoie de mai multă afecţiune pe care le-o dăm cu vârf şi îndesat pentru că o merită. Să dea Dumnezeu să fim sănătoşi să putem continua cât ne-o ţine Dumnezeu această activitate minunată, unică şi mulţumesc pentru aprecieri. Toţi colegii mei merită aprecierea tuturor”, a spus ea.

Inga Purice a afirmat că asistenţii maternali „le modelează copiilor aripile” şi încearcă să le dea tot ce e mai frumos. „Încercăm să le alinăm durerea, să-i ducem pe drumul cel bun, să-i ajutăm în viaţă. Pentru noi ăsta este scopul – să meargă la şcoală, să facă o facultate, să-şi întemeieze o familie. Ne bucurăm foarte mult pentru ei când au rezultate bune”, a mai spus ea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...