spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTLapte și corn cu de-a sila

Lapte și corn cu de-a sila

Lapte și corn cu de-a sila. La asta s-a ajuns după ce directorii unităților de învățământ închise din cauza pandemiei au ajuns să-i cheme totuşi pe elevi la școli pentru a-şi lua pachețelul promis de Guvern.

Situația a apărut după ce pe 12 martie a.c. Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a trimis o adresă prin care solicita directorilor să-i cheme pe copiii care fac ore online pentru ca aceștia să-şi ridice pachetul distribuit prin programul național susținut de Guvern. Prin urmare, trimişi acasă din cauza situației epidemiologice, elevii ar trebui să vină totuși la şcoală pentru a-și primi laptele şi cornul.

„Adresa este transmisă de Consiliul Judeţean spre ştiinţa Inspectoratului Şcolar. Adică şcoala trebuie să solicite părinţilor sau elevilor să vină să ridice laptele şi cornul, taman la şcolile care sunt în scenariul doi şi trei. Nu cred că este în regulă ca în momentul în care noi suntem în scenariul roşu, să chemăm copiii la şcoală să ridice laptele şi cornul. Adică pentru a-i ţine acasă, să evităm îmbolnăvirea, facem ore online”, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Gabriel Hârtie, șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

CJ pasează vina pe Guvern

De partea cealaltă, reprezentanții CJ spun că decizia de a-i înștiința pe directorii de școli că părinții preșcolarilor și elevilor care învață în sistem online trebuie să vină la unitățile de învățământ pentru a ridica produsele oferite prin „Programul pentru școli al României” are la bază prevederile Hotărârii de Guvern nr. 52/2021, ale Ordinului nr. 3235/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ prin prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 prin aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ și ale Notei APIA prin care a fost completat Ghidul solicitantului aferent anului școlar2020/2021. Astfel, potrivit oficialilor CJ, „preșcolarii și elevi prezenți la cursuri conform scenariului 3, prevăzut la art.3 din Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3235/93/2021, primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinți/reprezentanți legali/ocrotitori legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi, pe baza evidențelor de participare la cel puțin o oră de curs/zi”.

„În aceste condiții, am considerat de datoria noastră să-i înștiințăm pe directorii de școli de prevederile legale, mai ales că ei răspund de respectarea condițiilor de igienă privind primirea, depozitarea și distribuția produselor și de comunicarea cu furnizorul în privința cantităților ce trebuie livrate preșcolarilor și elevilor care învață în scenariul online, precum și de întocmirea evidenței prezenței preșcolarilor/elevilor la distribuția produselor”, a precizat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Până în februarie programul a fost suspendat 

Până în luna februarie, din cauza pandemiei, programul „Laptele și cornul” era suspendat pentru școlile aflate în scenariul roșu. În momentul de față, trei localități din județul Botoșani sunt în scenariul roșu. Este vorba despre Curtești, Todireni și Suliţa. Prin programul guvernamental pentru școli pentru perioada 2017-2023, elevii beneficiază de o gustare la școală, adică de lapte și corn, biscuiți și iaurt sau o alternanță între aceste două variante, în funcție de contractele încheiate la nivel județean.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...