spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTO nouă expoziţie la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"

O nouă expoziţie la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

În perioada 10 – 29 aprilie  2021, Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ găzduiesc prestigioasa expoziție FENOMENUL HĂRMAN – ARTĂ CONTEMPORANĂ – COLECȚIA VRÂNCEAN.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 10 aprilie, începând cu ora 11:00. Curatorii evenimentului sunt Nicolae-Ioan Vrâncean și Ana Coșereanu. Expoziţia va putea fi vizitată zilnic, în intervalul orar 9:00 – 17:00. Intrarea este gratuită.

Evenimentul expozițional, organizat de colecționarul Nicolae-Ioan Vrâncean, în parteneriat cu Revista de Arte Vizuale și Cultură – VECTOR și Asociația AVV, reunește pe simeze peste 80 de lucrări de pictură abstractă contemporană, realizate de cei mai reprezentativi artiști nonfigurativi ai României, alături de lucrări de sculptură mică și mozaic.

Pasionat de arta contemporană: pictură, grafică, sculptură, mozaic, Nicolae-Ioan Vrâncean este și un profund cunoscător al fenomenului artistic românesc (în contextul celui european), transformându-și  pasiunea într-o muncă grea, de organizator și curator de simpozioane de artă.  În anul 2003 a organizat primul simpozion de artă – sculptură la Vama Buzăului, județul Brașov. Au urmat apoi simpozioane de artă  – sculptură, organizate în parteneriat cu autoritățile publice locale (2004 – 2005), iar din anul 2006 organizează și finanțează în exclusivitate simpozioane de artă – mozaic (2006 -2015) și încă 10 simpozioane de artă – pictură în principal, dar și sculptură, mozaic în paralel, în perioada 2016 – 2020”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

Colecţie cu peste 1000 de lucrări

Simpozioanele de artă plastică organizate de Nicolae-Ioan Vrâncean la Hărman (Brașov), cunoscute sub denumirea generic de FENOMENUL HĂRMAN, reprezintă un punct de reper pentru artiștii români contemporani, anual acolo fiind invitați câte 30 din cei mai cunoscuți creatori de artă contemporană românească.

Colecția de artă deținută de Nicolae-Ioan Vrâncean cuprinde peste 1000 de lucrări, între care se numără câteva sute de lucrări de pictură având ca autori, între alții, pe: Marin Gherasim, Corneliu Vasilescu, Leon Vreme, Florin Ciubotaru, Miron Duca, Suzana Fîntînariu, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Marcel Lupșe, Gheorghe Pogan, Liviu Șoptelea, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Letiția Oprișan, Gheorghe Anghel, Carmen Poenaru, Marius Barb (Barbone), Eugen Raportoru, Aurel Bulacu, Horia Cristina și mulți alții. Din anul 2000 colecția unicat a fost prezentată în marile orașe ale României, printre care: Timișoara, București, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Alba –Iulia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...