joi, octombrie 24, 2024
AcasăLocal BTLegumicultorii pot depune cereri pentru subvenții la APIA

Legumicultorii pot depune cereri pentru subvenții la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani a început să primească cererile de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021. Astfel, legumicultorii pot depune cererile până pe 20 iulie, inclusiv.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021, pentru culturile de ardei gras și/sau ardei lung, castraveți, tomate și vinete. Plafonul total alocat acestei scheme  este de 150.000.000 lei, echivalentul a maximum 30.785.000 euro la un curs valutar de 4,8725 lei/euro.

Cei care vor beneficia de aceste subvenții sunt producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producătorii agricoli, persoane juridice.

Cererile de înscriere în Program, însoțite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, cum ar fi fax, poștă sau e-mail la centrul județean, unde solicitantul a depus cererea unică de plată sau unde are domiciliul/sediul social sau în cadrul unității administrativ teritoriale unde are suprafața cultivată cea mai mare. Adresa de e-mail la care se pot transmite documentele este apia.botosani@apia.org.ro.

Actele necesare pentru înscrierea în program

Documente de care au nevoie legumicultorii sunt următoarele, respectiv, copie a cărții de identitate a solicitantului sau al reprezentantului legal dacă cererea este depusă prin reprezentant legal/împuternicit, copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2021, împuternicire/procură notarială și o copie a B.I./C.I a unui reprezentant, după caz, copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului în baza căruia îşi desfăşoară activitatea, dovadă cont activ bancă/trezorerie, dar și adeverința în original, din Registrul agricol conform înscrisurilor aferente anului 2021, care atestă suprafața de teren cu spații protejate utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosință asupra terenului în cauză.

Criterii de eligibilitate pentru obținerea ajutorului de minimis

Pentru a fi eligibili, aceștia trebuie să fie înregistrați în registrul unic de identificare, denumit în continuare RUI și să dețină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA, să solicite ajutorul de minimis, să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp, cultivată exclusiv cu una dintre culturile respective, să obțină producțiile minime corespunzătoare culturii înființate, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu legume în spaţiile protejate, în anul 2021. De asemenea, trebuie să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat începând cu data înfiinţării culturii și avizat de oficiul fitosanitar județean și să facă dovada valorificării producției minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare.

Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie-02 decembrie 2021, iar
dovada valorificării producției de legume în spații protejate se face prin bonul
fiscal, factura sau fila din carnetul de comercializare.

„Valoarea ajutorului de minimis este de 2.000 de euro și se acordă în lei, la cursul
de schimb valutar de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii
Europene (JOUE) seria C nr. 323 din 1 octombrie 2020. Mai multe informații referitoare la aplicarea măsurii prinvind susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, Ghidul solicitantului, modelul cererii – tip și legislația, se regăsesc pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, accesând următorul link http://www.apia.org.ro/ro/ajutoare-specifice/masuri-de-sprijin-finantate-de-la- bugetul-national/legume-in-spatii-protejate-20211624359084″,au transmis reprezentanții APIA.

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
nori împrăștiați
13.2 ° C
13.2 °
13.2 °
57 %
2.3kmh
36 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
17 °
Dum
17 °
lun
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Campania asta electorală chiar începe să devină periculoasă.

EDITORIAL

Deși, oficial vorbind, campania electorală încă nu a început, avalanșa promisiunilor din categoria „lapte și miere” a pornit de ceva vreme pe panta demagogiei...

EPIGRAMA ZILEI

„E lung pământul, ba e lat”- A scris Coșbuc despre toloacă Și uite-așa i-a conturat Pe Klaus și Șoșoacă... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...