luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTNoi premii obţinute de elevii pregătiţi de profesorul Luisian Grigore

Noi premii obţinute de elevii pregătiţi de profesorul Luisian Grigore

În perioada 12-22 iunie 2021, la Palatul Copiilor Botoșani a avut loc Concursul Naţional de Construcţii Electronice şi Robotică. Competiţia s-a desfășurat pe platforma interactivă Tinkercad (www.tinkercad.com) unde copiii au învățat în perioada școlii online. Pregătirile pentru concurs au debutat la începutul acestui an, online, și au fost organizate cursuri pentru toți copiii interesați din țară, iar pe 12 iunie a avut loc o simulare, pentru o mai bună organizare.

Acest concurs naţional a fost organizat pe categorii de vârstă respectiv Categoria A 10-12 ani, Categoria B 13-15 ani, Categoria C 16-18 ani.

La proba de electronică elevii au realizat un proiect după o schemă electronică dată, folosind platforma Tinkercad. Ei au construit proiectele cu ajutorul acestui simulator foarte performant și realist.

La proba de robotică, elevilor li s-a cerut să creeze proiecte programabile cu temă dată (un semafor, o alarmă cu senzori de proximitate și un termometru digital cu avertizare sonoră și luminoasă) pe platforma Arduino. Copii trebuiau să conceapă schema electronică, să realizeze montajul și să programeze în limbajul C++”, a declarat profesorul Luisian Grigore, coordonatorul Cercului de fizică aplicată, robotică de la Palatul Copiilor Botoşani.

Zeci de elevi s-au înscris în competiţie 

Potrivit cadrul didactic, la acest concurs s-au înscris 62 elevi de la palate și cluburi ale copiilor din țară și licee de profil.

Şi în această competiţie elevii botoşăneni şi-au demonstrat valoarea, dovadă fiind premiile obţinute. La Secţiunea  Electronică ei şi-au adjudecat şapte premii I, cinci premii II şi trei premii III. La Robotică rezultatele se prezintă după cum urmează: opt premii I, patru premii II şi două premii III.

Echipa care a făcut posibilă această performanță a fost formată din elevii: Albert Ştefan Anisie, Tudor Ştefan Anisie, Eduard Ştefan Aungurencei, Alexandru Babiuc, Alexandru Băiceanu, Clara Teodora Buche, Andrei Cojocari Vasilescu, Vlad-Florentin Corneschi, Andrei Sebastian Coroliuc, Eric-Alexandru Cracană, Denis Andrei Matei, Robert Melinte, Timotei Munteanu, Tamara Sauciuc, George Ursu, Răzvan Alexandroaie, Marian Verenciuc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.7 ° C
17.7 °
15.6 °
92 %
1.2kmh
5 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...