marți, iulie 23, 2024
AcasăLocal BTRata de vaccinare împotriva Covid a ajuns la 24.21% la Botoşani

Rata de vaccinare împotriva Covid a ajuns la 24.21% la Botoşani

Rata de vaccinare împotriva Covid19 este într-o uşoară creştere la Botoşani. Astfel, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV), în județul Botoșani, cele mai multe persoane imunizate împotriva noului coronavirus au fost în municipiul Botoșani, unde rata de vaccinare este de 24.21%, o creștere ușoară față de începutul lunii iulie când rata de vaccinare era de 22.81%. Urmează municipiul Dorohoi cu o rată de vaccinare de 20.52 % pe 5 august, față de 19.26% cât era pe 5 iulie.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În topul localităților cu cele mai multe persoane vaccinate urmează orașul Săveni, cu o rată de 17, 96 și comuna Mihai Eminescu cu 15,69 % persoane vaccinate anti COVID-19.

Cea mai mică rată de vaccinare a fost înregistrată în comuna Vorniceni cu 4,32% vaccinați, urmat de Ripiceni, respectiv 4,41% și Manolesa-4,63 % vaccinați.

La nivel naţional municipiul Cluj-Napoca, orașele Borsec și Otopeni și șapte comune se află în top 10 al localităților cu cea mai mare rată de acoperirea vaccinală din țară. Aceleași localități erau în fruntea clasamentului și în urmă cu o lună. La nivel național, acoperirea vaccinală este de doar 28.28% în urban și 14.22% în rural.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
20.9 ° C
22.7 °
20.5 °
90 %
0.5kmh
77 %
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...